bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW voorkeursleverancier nieuwe basispolitievoertuigen

(Afbeelding: BMW / Beeldbewerking via De Telegraaf)

BMW voorkeursleverancier nieuwe basispolitievoertuigen.

De politie gunt de levering van de nieuwe basispolitievoertuigen aan twee leveranciers, waaronder BMW. De voorbereiding en uitvoerige testperiode namen zo’n anderhalf jaar in beslag. De proefmodellen moeten officieel nog worden goedgekeurd door de politie, maar de keuze is gevallen op de BMW X1 en de Ford Kuga Full Hybrid.

Flexibiliteit en veiligheid.

De personenauto’s die voldeden aan de gestelde eisen en met de beste prijs-kwaliteitverhouding kwamen in aanmerking. Michiel de Roos, voorzitter van de stuurgroep voor de aankoop van de nieuwe basispolitievoertuigen: “Om bij mogelijke leveringsproblemen toch flexibel te zijn, heeft de politie bewust twee merken geselecteerd. Deze aanbesteding was intensief omdat we met veel onderdelen rekening moesten houden. Aan basispolitievoertuigen worden toch andere eisen gesteld dan aan auto’s die voor particulier gebruik bestemd zijn. De politie moet het werk natuurlijk goed en veilig kunnen uitvoeren.”

BMW X1 Politie auto

Bron afbeelding: politie.nl/

Beoordeling door politiemedewerkers.

Voordat de opdracht gegund werd, hebben in mei tientallen medewerkers van de politie uit alle eenheden verschillende auto’s getest. De testritten werden gereden op het circuit in Lelystad en op de openbare wegen. Toegankelijkheid, de ruimte in het voertuig, ergonomische aspecten, rijcomfort, het uitbreken in de bocht, remgedrag, rijden over drempels en acceleratie: de auto’s zijn op heel diverse onderdelen aan de tand gevoeld.

Ervaring gebruikers belangrijk.

Agent Jaimy van de eenheid Den Haag: “Ik vind het heel goed dat ik samen met mijn collega’s betrokken ben bij de beoordeling van de nieuwe auto’s. Wij moeten er tenslotte in gaan rijden, het is een belangrijke factor in ons werk.” De gebruikerstesten zijn voor vijftig procent meegenomen in de eindbeoordeling, de prijs voor dertig procent en de kwalitatieve criteria voor twintig procent. De BMW X1 en Ford Kuga werden goed beoordeeld op wegligging, stuur- en remgedrag, in combinatie met het algemene comfort.

Proefmodellen bouwen.

Bij Van Poelgeest gaan we nu enkele proefmodellen bouwen van de BMW X1. Als deze zijn goedgekeurd, worden ze in 2024 in de verschillende basisteams voor een bepaalde periode in gebruik genomen. Komen de modellen goed door deze proefperiode heen, dan wordt vervolgens het contract ondertekend.

BMW X1 Politie 2025

Levering vanaf 2025.

Het is de bedoeling dat de nieuwe basispolitievoertuigen vanaf januari 2025 worden geleverd en vervolgens onderhouden. Het contract loopt tot en met december 2029, met wellicht een verlenging tot december 2032. De politie denkt ongeveer 1.100 auto’s af te nemen, allen met fossiele aandrijving.

Elektrische basisvoertuigen.

Ook de politie wil de CO2-uitstoot verminderen. Het doel is om vanaf eind 2025 dertig procent van de BPV-personenauto’s op fossiele brandstof te vervangen door elektrische auto’s. Dat zijn ongeveer 500 voertuigen. De verwachting is dat de aanbesteding voor elektrische basispolitievoertuigen na de zomer in gang wordt gezet.

BMW vindt zichzelf opnieuw uit: de BMW Vision Neue Klasse

Overzicht

BMW en AirConsole vieren lancering van in-car gaming tijdens Gamescom, nieuwe game aangekondigd voor 2024

HomeBMWNieuwsBMW voorkeursleverancier nieuwe basispolitievoertuigen