Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW vindt zichzelf opnieuw uit: de BMW Vision Neue Klasse

BMW vindt zichzelf opnieuw uit: de BMW Vision Neue Klasse

Met zijn nieuwste concept car, de BMW Vision Neue Klasse, laat de BMW Group zien hoe de volgende generatie auto’s van BMW eruit zal zien. Het Vision Vehicle, dat voor het eerst aan het grote publiek wordt getoond tijdens de IAA Mobility 2023 International Motor Show in München, is vormgegeven volgens een duidelijke designtaal, met uitgestrekte oppervlakken en slechts een paar kenmerkende lijnen, die is teruggebracht tot de essentie.

Deze benadering accentueert kenmerkende eigenschappen zoals de BMW-grille en de Hofmeister-knik in de zijruitgrafiek, waardoor het design nog meer een BMW-gevoel geeft. In het interieur staat de volgende generatie van BMW’s iDrive-technologie garant voor een unieke digitale gebruikerservaring die echte en virtuele werelden laat samensmelten.

Nieuwe BMW designtaal: helder, elegant, tijdloos

Het exterieur toont designelementen die de verschillende Neue Klasse-modellen zullen definiëren. Het design is helder, elegant, tijdloos. De nieuwe, volledig elektrische voertuigarchitectuur biedt ook nieuwe mogelijkheden voor het interieurdesign.

Krachtig vormgegeven wielkasten, de teruggetrokken raamsectie en de steil naar voren hellende ‘haaienneus’-voorkant zijn allemaal karakteristieke BMW-kenmerken. De 21-inch aerodynamische wielen zijn een eerbetoon aan het klassieke kruisspaakontwerp dat is geïnspireerd door de autosport. Tegelijkertijd zorgt de bijna monolithische carrosserie met sterke inkepingen voor en achter en grote raamoppervlakken voor een nieuwe esthetiek.

BMW iDrive van de volgende generatie.

Analoge bedieningselementen zijn tot een minimum gereduceerd in de BMW Vision Neue Klasse. De interactie tussen mens en auto vindt plaats via de BMW Panoramic Vision, het Central Display en de multifunctionele knoppen op het stuurwiel. De gebruikerservaring wordt gecompleteerd door de beproefde stembesturing van de BMW Intelligent Personal Assistant. Op deze manier biedt de volgende generatie van BMW’s iDrive-technologie een moderne interpretatie van de voor het merk kenmerkende oriëntatie op de bestuurder.

Net als bij de introductie van de BMW iDrive-controller in de middenconsole en het BMW Head-Up Display, loopt het merk opnieuw voorop met BMW Panoramic Vision, dat voor het eerst beschikbaar zal zijn in de Neue Klasse. Informatie wordt op de ideale hoogte in het gezichtsveld van de bestuurder geprojecteerd en voor het eerst over de volledige breedte van de voorruit. Deze innovatie vormt een aanvulling op het verbeterde BMW Head-Up Display in de productiemodellen van de Neue Klasse.

In de volgende generatie van BMW iDrive kunnen zowel de bestuurder als de voorpassagier interageren met informatie die wordt weergegeven op BMW Panoramic Vision, waardoor een gedeelde gebruikerservaring ontstaat. Bestuurders kunnen content die op het Central Display wordt weergegeven met een eenvoudig gebaar verplaatsen naar de BMW Panoramic Vision.

Zesde generatie BMW eDrive-technologie

Naast zeer efficiënte elektromotoren biedt de nieuwe BMW eDrive-technologie met nieuw ontwikkelde ronde accucellen een meer dan 20 procent hogere energiedichtheid dan die van de prismatische cellen die eerder werden gebruikt. De zesde generatie BMW van de eDrive-technologie zal de laadsnelheid van de Neue Klasse-modellen met maximaal 30 procent verbeteren en daarnaast hun actieradius met maximaal 30 procent vergroten. Als gevolg van al deze maatregelen zal de algehele efficiëntie van de auto met 25 procent toenemen.

Volledig nieuwe BMW iDrive-generatie in de Neue Klasse

Overzicht

BMW voorkeursleverancier nieuwe basispolitievoertuigen

HomeBMWNieuwsBMW vindt zichzelf opnieuw uit: de BMW Vision Neue Klasse