Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Volledig nieuwe BMW iDrive-generatie in de Neue Klasse

Volledig nieuwe BMW iDrive-generatie in de Neue Klasse

Met het nieuwe BMW iDrive introduceert BMW Group een display- en bedieningsconcept voor de volgende generatie auto’s dat een volledig nieuwe intuïtieve interactie tussen bestuurder en auto mogelijk maakt. De volgende ontwikkelingssprong volgt in de Neue Klasse vanaf 2025.

De toekomstige generatie van BMW’s iDrive-systeem zal de auto transformeren in een digitale belevingsruimte. Met BMW Panoramic Vision, een nieuw multifunctioneel stuurwiel, het nieuwe centrale display en een nieuw BMW 3D head-up display als centrale weergave- en bedieningselementen, wordt de kenmerkende BMW gebruikerservaring opnieuw geïnterpreteerd in alle Neue Klasse-modellen.

Logische doorontwikkeling van BMW iDrive met nieuwe technologieën

De volgende technologische sprong maakt een modern, karakteristiek BMW interieurdesign mogelijk dat de nadruk legt op aanraking en geavanceerde spraakinteractie. BMW iDrive wordt in de Neue Klasse gekenmerkt door vier centrale elementen. De nieuwe BMW Panoramic Vision biedt een frisse kijk op de kenmerkende bestuurdersoriëntatie van BMW en geeft content weer voor alle passagiers. BMW Panoramic Vision is gebaseerd op een volledig nieuwe head-up display-technologie. Deze projecteert informatie op een hoogte die perfect is afgestemd op de bestuurder over de volledige breedte van de voorruit. BMW Panoramic Vision wordt aangevuld door het nieuwe BMW 3D head-up display dat de vereiste informatie, zoals gegevens met betrekking tot de rijassistentie of verkeersbegeleiding, met een hoge mate van precisie als 3D-animaties in het gezichtsveld van de bestuurder weergeeft.

Met het nieuwe multifunctionele stuurwiel kan de display-content van BMW Panoramic Vision en het BMW 3D head-up display individueel worden bediend volgens het principe ogen op de weg, handen aan het stuur. De bediening verloopt handig en nauwkeurig via de toetsen op het stuurwiel en wordt versterkt door de actieve haptische feedback en meerlaagstechnologie. De kern van BMW iDrive in de Neue Klasse wordt gevormd door het nieuwe centrale display met karakteristieke BMW-styling en intuïtieve aanraakfunctie. De matrix backlight-technologie van het nieuwe centrale display zorgt voor een hoge resolutie van de displays, levendige kleuren en een sterk contrast, ongeacht de specifieke lichtomstandigheden.

Nieuwe dimensie

De toekomstige BMW iDrive-generatie is nog altijd voorzien van het QuickSelect-concept dat in 2023 werd geïntroduceerd. Het systeem in de Neue Klasse is gebaseerd op een sterk geïntegreerde softwarearchitectuur en maakt gebruik van de volgende generatie van het BMW Operating System. De slimme connectiviteit van de auto met de BMW Cloud en het digitale ecosysteem van de klant zorgt voor een indrukwekkende gebruikerservaring en geeft een nieuwe dimensie aan de interactie tussen mens en auto. Het transformeert de modellen van de Neue Klasse in digitale ervaringsruimtes.

Wilt u meer weten over de BMW Vision Neue Klasse?

Aantrekkelijke introductie in de wereld van premium elektrische mobiliteit: de nieuwe BMW iX1 eDrive20

Overzicht

BMW vindt zichzelf opnieuw uit: de BMW Vision Neue Klasse

HomeBMWNieuwsVolledig nieuwe BMW iDrive-generatie in de Neue Klasse