Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Aantrekkelijke introductie in de wereld van premium elektrische mobiliteit: de nieuwe BMW iX1 eDrive20

Aantrekkelijke introductie in de wereld van premium elektrische mobiliteit: de nieuwe BMW iX1 eDrive20

Klanten kunnen lokaal emissievrij rijplezier nog voordeliger ervaren. De tweede volledig elektrische modelvariant van de compacte Sports Activity Vehicle BMW iX1 is voorzien van het nieuwe BMW iDrive-systeem met ‘QuickSelect’.

De BMW iX1 eDrive20 wordt aangedreven door een elektromotor met een maximaal vermogen van 150 kW/204 pk (met tijdelijke boost) en heeft een actieradius van 430 tot 475 kilometer (voorlopige waarden volgens de WLTP-norm). De compacte SAV accelereert van nul naar 100 km/u in 8,6 seconden. Zijn topsnelheid is elektronisch begrensd op 170 km/u.

De hoogvoltage-batterij, die om ruimte te besparen in de bodemplaat is ondergebracht, heeft een bruikbare energie-inhoud van 64,7 kWh. De hoge energiedichtheid draagt samen met de efficiëntie van de elektromotor bij aan het gunstige energieverbruik van de auto en levert een uitstekende actieradius in vergelijking met de concurrentie. De gecombineerde laadunit van de nieuwe BMW iX1 eDrive20 maakt standaard AC-laden met een vermogen tot 11 kW mogelijk. Hiermee kan de hoogvoltage-batterij binnen 6,5 uur van nul tot 100 procent van zijn capaciteit worden opgeladen. Driefasig AC-laden met een vermogen tot 22 kW is optioneel verkrijgbaar. Dit verkort de laadtijd tot 3:45 uur. De accu kan worden opgeladen met gelijkstroom, snelladen, met een vermogen tot 130 kW. De laadstatus van de accu kan binnen 29 minuten worden verhoogd van 10 naar 80 procent bij een snellaadstation.

De korte laadtijden zijn onder andere het gevolg van een bijzonder efficiënte laadsoftware. Het laadvermogen kan heel gericht worden geregeld terwijl er energie wordt toegevoerd. Daarnaast zorgt anticiperend thermisch beheer ervoor dat de juiste temperatuur van de hoogvoltage-batterij tijdig voor een tussenstop bij een snellaadstation wordt geregeld. Als het navigatiesysteem is ingeschakeld, wordt de batterij automatisch voorgeconditioneerd vóór een geplande laadstop. Het voorconditioneren van de batterij kan op elk moment handmatig door de klant worden geactiveerd en gedeactiveerd.

Geavanceerde bediening dankzij nieuw BMW iDrive-systeem met ‘QuickSelect’

De nieuwe BMW iX1 eDrive20 heeft een uitgebreide standaarduitrusting, waaronder het BMW Maps navigatiesysteem, 2-zone automatische airconditioning, tal van moderne rijhulpsystemen, de Parking Assistant inclusief achteruitrijhulpcamera en diverse innovatieve digitale diensten. Het nieuwe BMW iDrive-systeem met ‘QuickSelect’ en het nieuwe BMW Operating System 9 behoren ook tot de standaarduitrusting. Het maakt een breder scala aan digitale content voor informatie en entertainment mogelijk, snellere updatecycli voor over-the-air functies evenals geoptimaliseerde toegang tot vele specifieke online diensten zoals apps van derden, uitgebreide navigatie- en parkeerdiensten en extra mogelijkheden voor personalisatie, bijvoorbeeld met meer My Modes. Op deze manier schept het BMW Operating System 9 ook de voorwaarden voor de klant om het systeem in hoge mate te personaliseren met extra digitale diensten, die beschikbaar zijn met het nieuwe BMW Digital Premium aanbod.

Nieuw ontworpen startscherm met ‘QuickSelect’.

Het systeem heeft een verbeterde menustructuur gekregen, gericht op apparaten uit de consumentenelektronicasector. Met ‘QuickSelect’ kunnen functies direct worden opgeroepen zonder door submenu’s te hoeven scrollen. Dit betekent dat het nieuwe BMW iDrive-systeem nog consequenter is afgestemd op intuïtieve aanraakbediening en bediening via natuurlijke taal.

Prijzen van hybride-uitvoeringen BMW 5 Serie Sedan bekend

Overzicht

Volledig nieuwe BMW iDrive-generatie in de Neue Klasse

HomeBMWNieuwsAantrekkelijke introductie in de wereld van premium elektrische mobiliteit: de nieuwe BMW iX1 eDrive20