Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Prijzen van hybride-uitvoeringen BMW 5 Serie Sedan bekend

Prijzen van hybride-uitvoeringen BMW 5 Serie Sedan bekend.

Dynamischer dan ooit, met een schat aan digitale innovaties en voor het eerst zowel in hybride-uitvoering als met een volledig elektrische aandrijving: de nieuwe BMW 5 Serie Sedan weet op veel vlakken te overtuigen. Een consequente elektrificatie, het geavanceerde BMW Curved Display en het besturingssysteem met ‘QuickSelect’, nieuwe digitale diensten en meer duurzaamheid zijn andere belangrijke speerpunten, vooral bij de andere hybride-uitvoeringen.

Voor de BMW 530e geldt een vanafprijs van 70.272 euro, de BMW 550e xDrive heeft een consumentenadviesprijs van 83.349 euro.

De BMW 530e Sedan koppelt een BMW TwinPower Turbo 4-cilinder-in-lijn benzinemotor aan een BMW hoogvoltage elektromotor van de vijfde generatie. Dit zorgt voor een systeemvermogen van 220 kW (299 pk) en een maximaal koppel van 450 Nm. Dankzij het accupakket met een netto capaciteit van 17,6 kWh bedraagt de elektrische actieradius 87-102 kilometer.

De BMW 550e xDrive Sedan heeft een systeemvermogen van 360 kW (489 pk) en 700 Nm koppel dankzij een BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en een hoogvoltage elektromotor. Voor de vermogensoverdracht naar de weg zorgen een 8-traps Steptronic transmissie en de BMW xDrive vierwielaandrijving. Daarmee is de sprint naar 100 km/h binnen 4,3 seconde voltooid.

Sportieve elegantie en een nieuwe designtaal.

Een heldere en gereduceerde designtaal benadrukt de sportieve elegantie en presence van de nieuwe 5 Serie Sedan. Vergeleken met het vorige model is de nieuwe editie 97 millimeter langer geworden met 5.060 millimeter, 32 millimeter breder met 1.900 millimeter en 36 millimeter hoger met 1.515 millimeter. De wielbasis werd met 20 millimeter verlengd tot 2.995 millimeter.

Rijplezier en reiscomfort gecombineerd met innovatieve flair.

De nieuwe BMW 5 Serie Sedan biedt de ideale voorwaarden om te genieten van het kenmerkende BMW-rijplezier in het dagelijkse verkeer en van een hoog comfortniveau op lange ritten. Een royaal ruimteaanbod, moderne functionaliteit, een hoog niveau van akoestisch comfort en hoogwaardige materialen, een verfijnde afwerking en geavanceerde digitale services kenmerken de ambiance in zijn interieur.

Unieke balans tussen rijdynamiek en reiscomfort

De karakteristieke balans van de BMW 5 Serie Sedan tussen maximale sportiviteit en hoogstaand comfort op lange afstanden wordt in de nieuwe editie opnieuw versterkt. De langste wielbasis in de hogere middenklasse, grotere spoorbreedtes bij de voor- en achteras, een bijna perfect uitgebalanceerde aslastverdeling in de verhouding 50 : 50, een intelligente lichtgewicht constructie en een grotere stijfheid van de carrosserie- en chassisverbindingen dragen hieraan bij.

Intuïtieve bediening en nieuwe digitale ervaringen: BMW iDrive met ‘QuickSelect’ en BMW Operating System 8.5

Het verbeterde BMW Curved Display en het bedieningssysteem met ‘QuickSelect’ draagt ook bij aan de karakteristieke rij- en reiservaring in de nieuwe BMW 5 Serie Sedan. Het is gebaseerd op het BMW Operating System 8.5 en heeft een nieuw ontworpen startscherm met verticaal geplaatste functiesymbolen aan de bestuurderszijde. Met ‘QuickSelect’ zijn functies direct toegankelijk zonder naar een submenu te hoeven schakelen. Het systeem heeft een verbeterde menustructuur heeft gekregen, gericht op apparaten uit de consumentenelektronicasector.

Het nieuwe BMW iDrive wordt ook gecombineerd met het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant. Het is consequent ontworpen om bediend te worden door middel van een touchdisplay en natuurlijke taal. Daarnaast beschikt de nieuwe BMW 5 Serie Sedan ook over stuurwielknoppen en de BMW iDrive Controller op de middenconsole. De optionele BMW Live Cockpit Professional omvat het BMW Head-Up Display en Augmented View op het Control Display of het instrumentencluster. De optie BMW Natural Interaction is ook beschikbaar voor het bedienen van functies met behulp van gebaren.

Nederlandse prijs BMW iX1 eDrive20 bekend

Overzicht

Aantrekkelijke introductie in de wereld van premium elektrische mobiliteit: de nieuwe BMW iX1 eDrive20

HomeBMWNieuwsPrijzen van hybride-uitvoeringen BMW 5 Serie Sedan bekend