Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW’s modelupdates voor de zomer van 2021

Vanaf de zomer van 2021, introduceert BMW een aantal belangrijke updates voor een groot deel van het modellengamma. Er komen nieuwe kleuren beschikbaar voor de BMW 1 Serie, 2 Serie, 3 Serie en 4 Serie. Daarnaast is de 4 Serie nu in meer aandrijfvarianten te bestellen. Ook introduceert BMW een vernieuwd Lane Departure Warning-systeem, met meer functies. De 5 Serie en 6 Serie krijgen standaard een nieuwe klimaatregeling, met een speciaal filter voor nanodeeltjes. Tenslotte komt de BMW X5 xDrive45e op duurzaam rubber te staan.

Meer configuratiemogelijkheden

Vanaf de zomer van 2021 biedt BMW meer mogelijkheden bij het samenstellen van uw BMW. De BMW 1 Serie, 2 Serie Gran Coupé, de 3 Serie en de 4 Serie krijgen allemaal meer optionele kleuren in de configurator. Daarnaast zijn ook de interieurkleuren uitgebreid, voor de 3 Serie en 4 Serie. De M-varianten van de 4 Serie zijn nu o.a. samen te stellen in BMW Individual Aventurin Red metallic en M Brooklyn Grey metallic.

Verder krijgen de geëlektrificeerde versies van de BMW 3 Serie, 5 Serie, 7 Serie en de BMW X5 nieuwe accenten in het exterieur en interieur. Daarbij kan de Plugin-Hybrid-variant van de BMW 5 Serie Touring voortaan worden uitgerust met 19 inch lichtmetalen velgen.

Meer varianten van de 4 Serie

Vanaf juli 2021 wordt het BMW 4 Serie modellengamma aangevuld met twee extra vierwiel-aangedreven varianten. De BMW 430i xDrive Coupé en de BMW 420i xDrive Coupé. Het xDrive-systeem in de 420i en 430i blijft zoals vanouds deels georiënteerd op de achterwielen. Daarmee kan BMW het vertrouwde sportieve gevoel blijven garanderen. Met een maximaal vermogen van 180 kW / 245 pk accelereert de BMW 430i xDrive Coupé in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De BMW 420i xDrive Coupé met 135 kW / 184 pk doet 7,8 seconden over de sprint van 0 naar 100. Beide modellen zijn standaard uitgerust met een 8-traps Steptronic-transmissie. Aan de bovenkant van het BMW 4 Serie Coupé-modellengamma zal de trend voor de extra varianten de tegenovergestelde richting op gaan. Tot nu toe was intelligente vierwielaandrijving standaard op deze modellen, maar in de nabije toekomst zal de BMW M440i Coupé verkrijgbaar zijn met klassieke achterwielaandrijving. Onder de motorkap van de M440i ligt de 275 kW / 374 pk zescilinder-in-lijn benzinemotor, die de auto binnen 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u katapulteert.

Dakloze dikke diesel

Naast de toegevoegde benzinevarianten, komt er ook een zescilinder-in-lijn dieselmotor beschikbaar voor de BMW 4 Serie Cabrio. Deze BMW 430d Cabrio heeft een maximumvermogen van 210 kW / 286 pk en een maximumkoppel van 650 Nm. Trekkracht en efficiëntie van het aandrijfsysteem worden ondersteund door dubbele turbo’s en mild hybrid-technologie. De nieuwe BMW 430d Cabrio accelereert in slechts 5,8 seconden van 0 naar 100 km/u.

Uitbreiding functies Lane Departure Warning

Een aantal modellen wordt voorzien van een verbeterde Lane Departure Warning-systeem. Bij snelheden boven de 70 km/u helpt de verkeerscamera de bestuurder om de auto binnen de lijnen te houden. Op smalle landwegen met stippellijnen voor fietspaden, kon het systeem soms onterecht waarschuwingen geven middels trillingen in het stuur. Bij de vernieuwde variant gebeurt dat niet meer. Het nieuwe systeem wordt toegepast in de 3 Serie, 4 Serie, 5 Serie, 6 Serie, 7 Serie, en 8 Serie (inclusief M modellen) en de X5, X6 en X7.

Aircosysteem met nanodeeltjesfilter

De optionele automatische klimaatregeling met vier zones zal in de toekomst ook een nanodeeltjesfilter bevatten voor de BMW 5 Serie, de BMW 6 Serie Gran Turismo en de BMW M5. Het aircosysteem is voorzien van een filter met actieve kool, wat de luchtkwaliteit in de auto drastisch verbetert. Dit filter zat al in de BMW X7, en optioneel in de X5, X6, 7 Serie, 8 Serie en diens M-equivalenten. Vanaf de zomer worden de 5 Serie en 6 Serie aan dit rijtje toegevoegd.

BMW X5 xDrive45e op duurzaam rubber

We schreven al eerder over de X5 Plug-in Hybrid, die op FSC-gecertificeerde banden komt te staan. BMW koopt de banden van Pirelli, die ze vervaardigt van duurzaam geproduceerd natuurrubber en rayon; een houtachtig verstevigingsmateriaal. Vanaf augustus 2021 zitten deze duurzame banden standaard onder de BMW X5 xDrive45e.

Laat de zomer maar komen!

BMW breidt productiecapaciteit verder uit voor elektrische BMW iX en BMW i4

Overzicht

De nieuwe BMW M4 Competition Cabrio nu ook met M xDrive

HomeBMWNieuwsBMW’s modelupdates voor de zomer van 2021