Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De BMW i4 onthulling

BMW i4, dit weten we er al van
We wachten er bij Van Poelgeest net als heel veel andere klanten stiekem al lang op. De BMW i4!

Na de introductie in 2013 van de volledige elektrische BMW i3 presenteert BMW op 3 maart 2020 de nieuwe volledig elektrische BMW i4 concept. Op dit moment nog een concept car, maar wij weten zeker dat hij geproduceerd zal gaan worden! Niet alleen qua formaat zal hij een stuk groter zijn dan de i3, dat geldt ook voor zijn prestaties.

Officieel zou de BMW i4 onthult worden op de 2020 Genève Motorshow. Maar vanwege de uitbraak van het coronavirus is deze autobeurs afgelast en zal de BMW i4 morgen om 08:15 (dinsdag 3 maart 2020) via een live-stream gepresenteerd worden. Volg hier live de presentatie.

BMW i4

Onbevestigde prestaties BMW i4
Officieel zijn er nog geen specificaties gegeven, maar in diverse media wordt er druk gespeculeerd over een 80 kWh accu die je een rijbereik geeft van ongeveer 600 kilometer. Dit is uiteraard gemeten met de nieuwste WLTP meetmethode en zal daardoor behoorlijk dicht in de buurt komen van wat dagelijks haalbaar is.

Deze actieradius is in alle comfort, maar ook heel snel af te leggen. Twee elektromoren leveren samen een dikke 531 pk. Deze worden gestuurd naar de achterwielen, waardoor het een achterwiel-aangedreven elektrische auto is. Bij zoveel vermogen hoort ook een snelle acceleratie. Een sprintje vanuit stilstand naar 100 km/h geeft u in ongeveer 4 seconden het ultieme BMW gevoel.

Snelle laadtechniek
Qua laadsnelheid zet de BMW i4 topprestaties neer, die je mag verwachten van een BMW. Er wordt gesproken over de aanwezigheid van een 150 kW snellader. Dit betekent dat de accu in 35 minuten tot 80% opgeladen is. Bij bijvoorbeeld alle Fastned stations kun je met de maximale laadsnelheid van de i4 je BMW opladen. We weten nu nog niet hoe snel er thuis met een AC-lader geladen kan worden. Hopelijk kunnen we je dat morgen vertellen.

Samengevat

  • Op dinsdag 3 maart 2020 wordt meer bekend gemaakt over de BMW i4
  • Onbevestigde bronnen geven aan;
    • Dat de BMW i4 een rijbereik van ca. 600 km (WLTP) zal hebben
    • Dat er bij een snellader de accu in 35 minuten alweer 80% volgeladen is
    • Een sprintje van 0 naar 100 km/h kan in 4 seconden

Morgen wordt er meer informatie én beelden vrijgegeven. Uiteraard houden wij u hiervan graag op de hoogte.

Het unieke geluid van de BMW i4

Overzicht

BMW M2 CS

HomeBMWNieuwsDe BMW i4 onthulling