Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De nieuwe BMW 1 Serie is onthuld

De nieuwe BMW 1 Serie is onthuld.

De pionier op het gebied van rijplezier in het premium compacte segment gaat zijn vierde modelgeneratie in. Met een dynamisch design, een volledig herzien motorengamma en uitgebreid verbeterde ondersteltechnologie heeft de nieuwe BMW 1 Serie zijn positie als sportiefste auto in het segment veiliggesteld. Met een opvallend vlakke voorkant die aanzienlijk dichter op het asfalt zit dan die van zijn voorganger, oogt de nieuwe BMW 1 Serie sportiever dan ooit. De brede, naar voren gerichte BMW grille heeft een innovatieve structuur van verticale en diagonale spijlen. De standaard LED koplampen hebben opvallende verticale elementen voor de dagrijverlichting en de richtingaanwijzers. Tegen meerprijs zijn adaptieve LED-koplampen met niet-verblindend matrix-grootlicht, bochtverlichting en blauwe accenten verkrijgbaar.

Sportieve premium ambiance, ledervrij interieur.

Het nieuw ontworpen interieur van de nieuwe BMW 1 Serie, dat standaard volledig ledervrij is, biedt een moderne premium ambiance met sportieve accenten en een royale ruimte voor maximaal vijf inzittenden. De nieuw ontworpen stoelen bieden een hoog comfortniveau, ook tijdens lange ritten. Sportstoelen in de Econeer-uitvoering met bekleding van gerecycled polyester en M sportstoelen zijn tegen meerprijs verkrijgbaar. Door de rugleuningen van de achterbank neer te klappen, kan de bagageruimte worden vergroot van 380 liter naar 1.200 liter (BMW 120, BMW 120d: 300 – 1.135 liter).

Hoogwaardige oppervlakken, de opnieuw ontworpen versnellingspook en het BMW Curved Display onderstrepen de vooruitstrevende, premium ambiance van het interieur. Het volledig digitale displaysysteem bestaat uit een 10,25-inch Information Display en een 10,7-inch Control Display. Het aantal knoppen en bedieningselementen in het interieur is aanzienlijk verminderd dankzij het consequente gebruik van digitale technologie.

Motoren van een nieuwe generatie, standaard 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling.

De driecilinder benzinemotor van de nieuwe BMW 120 en de viercilinder dieselmotor van de nieuwe BMW 120d zijn gekoppeld aan 48-volt mild hybrid-technologie, die zowel hun efficiëntie als hun spontane vermogensafgifte verbetert. Alle motoren geven hun vermogen standaard door aan een 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling. Met een maximaal vermogen van 125 kW/170 pk accelereert de nieuwe BMW 120 in 7,8 seconden van 0 naar 100 km/u. De nieuwe BMW 120d heeft een vermogen van 120 kW/163 pk en accelereert van 0 naar 100 km/u in 7,9 seconden. De BMW 118d, die ook wordt aangedreven door een viercilinder dieselmotor, levert een vermogen van 110 kW/150 pk en accelereert in 8,3 seconden naar de 100 km/u. Aan de top van het modellengamma staat de BMW M135. Het BMW M model wordt aangedreven door een 221 kW/300 pk sterke viercilindermotor, heeft standaard een Adaptief M Chassis met sportstuurinrichting en intelligente vierwielaandrijving en accelereert in 4,9 seconden van nul naar 100 km/u.

Verbeterde stijfheid van de carrosserie en doorontwikkeling van het onderstel.

De wendbaarheid, stuurprecisie en bochtendynamiek van de nieuwe BMW 1 Serie profiteren van de toegenomen stijfheid van de carrosseriestructuur en de chassisverbinding. De geavanceerde ondersteltechnologie omvat geoptimaliseerde kinematica en nieuwe schokdempertechnologie. Het caster van de voorwielen is met 20 procent verhoogd, wat zorgt voor een bijzonder goede richtingsstabiliteit en een geoptimaliseerde feedback in de stuurinrichting. Naast de direct geregelde wielslipbeperking beschikt de nieuwe BMW 1 Serie standaard over een geïntegreerd remsysteem en 17-inch lichtmetalen wielen (BMW M135 xDrive: 18-inch).

Geavanceerde systemen voor automatisch rijden en parkeren.

De nieuwe BMW 1 Serie biedt een aanzienlijk uitgebreid gamma geautomatiseerde rij- en parkeersystemen als standaarduitrusting of optie. Tot de standaarduitrusting behoren de Driving Assistant met front collision warning, Lane Departure Warning, Exit Warning en Traffic Sign Recognition, en de Parking Assistant met Reversing Assistant. Optioneel zijn de stuur- en rijstrookassistent, de automatische snelheidslimietassistent en routebegeleiding bij het gebruik van de Active Cruise Control met Stop & Go-functie verkrijgbaar. Parking Assistant Professional is ook beschikbaar voor de nieuwe BMW 120 en de nieuwe BMW 120d, waardoor parkeren en manoeuvreren met een smartphone kan worden geregeld.

Uitgebreide standaarduitrusting.

Naast de hoogwaardige assistentiesystemen omvat de aanzienlijk uitgebreide standaarduitrusting van de nieuwe BMW 1 Serie ook automatische airconditioning, een alarmsysteem, elektrisch inklapbare buitenspiegels en de BMW Live Cockpit Plus inclusief het cloud-gebaseerde navigatiesysteem BMW Maps.

Nieuw BMW besturingssysteem 9, BMW iDrive met QuickSelect en BMW Digital Premium.

De nieuwe BMW 1 Serie is voorzien van de nieuwste versie van BMW iDrive met QuickSelect voor een intuïtieve en gemakkelijke bediening van de functies van de auto. Het nieuwe startscherm toont functiesymbolen die verticaal op hetzelfde niveau zijn gerangschikt. ‘QuickSelect’ geeft direct toegang tot functies zonder naar een submenu te hoeven schakelen. Het nieuwe BMW iDrive is consequent ontworpen voor aanraakbediening en spraakbediening. Het is gebaseerd op het BMW Operating System 9, dat ook de basis vormt voor een zeer individuele selectie van aanvullende digitale diensten. Software-upgrades op afstand maken het mogelijk om nieuwe en verbeterde voertuigfuncties over-the-air in de auto te integreren. Met BMW ConnectedDrive Upgrades kunnen klanten ook geselecteerde functies gratis testen voor een periode van een maand en ze vervolgens reserveren voor een bepaalde periode. Het nieuwe BMW Digital Premium aanbod kan ook worden geboekt voor de nieuwe BMW 1 Serie in de BMW ConnectedDrive Store.

BMW Digital Premium maakt het mogelijk om landspecifieke apps, zoals muziek- en videostreaming, nieuws of gaming, in de auto te gebruiken als onderdeel van een abonnement.

DTM Zandvoort: Marco Wittmann wint na dramatische comeback.

Overzicht

Nederlandse prijzen van de nieuwe BMW i4 en BMW 4 Serie Gran Coupé bekend

HomeBMWNieuwsDe nieuwe BMW 1 Serie is onthuld