Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

DTM Zandvoort: Marco Wittmann wint na dramatische comeback.

DTM Zandvoort: Marco Wittmann wint na dramatische comeback.

De ommekeer is gerealiseerd! De Duitse BMW-coureur Marco Wittmann behaalde zijn eerste overwinning sinds de seizoensfinale in 2022 op Hockenheim na een dramatische comeback in de DTM-race die afgelopen zondag werd verreden op het thuiscircuit van Van Poelgeest: Zandvoort. Wittmann vocht zich van de 14e plaats op de grid naar voren en verdedigde zijn voorsprong op spectaculaire wijze. Het was ook de eerste seizoensoverwinning voor Schubert Motorsport en de BMW M4 GT3.

Voor Wittmann, Rast en Sheldon van der Linde (Zuid-Afrika) stond het raceweekend in het teken van twee hoogtepunten: de DTM-races in Zandvoort en de test voor de 24 Uur van Le Mans.  Voor Van Poelgeest is het succes op het circuit van Zandvoort extra reden tot vreugde, aangezien onze vestiging op een steenworp afstand van dit circuit is gevestigd, namelijk in Heemstede. Daar leveren wij als Motorsport dealer de raceauto’s van BMW direct vanuit de showroom.

Meteen na de terugkeer van het trio uit Frankrijk op zondag behaalde Wittmann zijn 19e overwinning in de DTM. Rast stond zaterdag voor de 51e keer in zijn DTM-carrière op het podium.

Heftig duel.

Wittmann startte zondag vanaf positie 14, maar wist zich dankzij de goede prestaties van de BMW M4 GT3 een weg naar voren te banen. Na zijn pitstop reed hij op kop, een positie die hij verdedigde in een heftig duel met Mirko Bortolotti (Italië, Lamborghini). De linker achterband van zijn auto raakte beschadigd en er ontstond rook. Gelukkig hield de band het vol tot het einde van de race en kon Wittmann op een plekje op het podium innemen. In de race van zaterdag was de tweevoudig DTM-kampioen van de zeventiende plaats op de grid naar de zevende plaats opgeklommen.

Rast vocht zich zaterdag vanaf de zevende plaats naar de tweede plaats op het podium. Een dag later finishte hij als zevende na te zijn gestart vanaf de laatste startpositie. Van der Linde eindigde beide races als zesde en achtste. Op zondag maakte hij negen plaatsen goed in zijn BMW M4 GT3 met startnummer 31.

Tweede overwinning van het seizoen.

In de ADAC GT Masters vierde het FK Performance Motorsport duo bestaande uit Maxime Oosten (Nederland) en Leon Köhler (Duitsland) in de BMW M4 GT3 met startnummer 54 hun tweede overwinning van het seizoen. Op zondag reden ze van de vijfde plaats op de grid naar voren en brachten ze hun achterstand in de algemene stand terug tot slechts acht punten. In de eerste race op zaterdag hadden Oosten en Köhler zich na problemen in de kwalificatie vanaf de laatste startpositie naar voren gevochten, naar de vijfde plaats. In de auto met startnummer 10 eindigden Gregory de Sybourg (Zwitserland) en Eduardo Coseteng (Filippijnen) als twaalfde en negende.

Marco Wittmann was uiteraard zeer tevreden na de race: “Ik ben natuurlijk dolgelukkig. Wat een race! Vanochtend waren we nog op Le Mans en nu hebben we hier op Zandvoort gewonnen vanaf de 14e plaats. Als je vanaf P14 start, verwacht je niet dat je op een toppositie kunt finishen. We wisten dat we gisteren al een sterk tempo hadden en hoopten natuurlijk dat we dat konden herhalen. Maar dat het zo goed zou gaan, had ik niet verwacht. Ik heb in de beginfase al vijf posities goedgemaakt. Het was ook een geweldig duel met Mirko met verschillende contactmomenten. Door de sterke rookontwikkeling dacht ik persoonlijk dat we de race niet konden uitrijden. De linker achterband was flink beschadigd. Ik dacht eigenlijk continu dat ik uit zou vallen vanwege een bandenprobleem, maar dat gebeurde niet.”

ES DEVLINS NIEUWE MULTIMEDIAWERK SURFACING IN OPDRACHT VAN BMW ONTHULD TIJDENS ART BASEL 2024.

Overzicht

De nieuwe BMW 1 Serie is onthuld

HomeBMWNieuwsDTM Zandvoort: Marco Wittmann wint na dramatische comeback.