Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De nieuwe BMW 3 Serie Sedan en de nieuwe BMW 3 Serie Touring.

De nieuwe BMW 3 Serie Sedan en de nieuwe BMW 3 Serie Touring.

Met een opgefrist design, een verregaand gemoderniseerde premium ambiance en duidelijke vooruitgang op het gebied van digitalisering, controle/bediening en uitrusting, voegt de nieuwe editie van de BMW 3 Serie een nieuw hoofdstuk toe aan het wereldwijde succesverhaal van het modelgamma.

De vernieuwde 3 Serie van der generatie G20 krijgt een design dat in detail is aangescherpt. De nieuw ontworpen koplampen zijn nu standaard voorzien van full LED-technologie, Matrix LED-technologie is als optie verkrijgbaar. De voor- en achterbumper zijn op een subtiele manier gewijzigd. De zijruitomlijsting is nu standaard afgewerkt in M hoogglans Shadow Line. Vier nieuwe exterieurkleuren en lichtmetalen wielen die minimaal 17 inch groot zijn, ronden de opfrissing van het exterieur af. Het M Sportpakket is nog steeds optioneel verkrijgbaar en omvat onder meer nieren in gaasdesign, die ook de M340i en M340d topmodellen met zescilinder sieren. Het wordt nog sportiever met het M Sportpakket Pro, dat verkrijgbaar is voor alle modellen. De blikvanger in het vernieuwde dashboard is het licht gebogen display, dat het 12,3-inch instrumentendisplay combineert met een 14,9-inch touchscreen. BMW heeft ook het aantal knoppen en schakelaars teruggebracht. Zo wordt bijvoorbeeld de automatische klimaatregeling met drie zones, die nu standaard is, nu via het scherm bediend. Ook af fabriek leverbaar in de nieuwe BMW 3 Serie: de BMW Live Cockpit Plus met het BMW Maps navigatiesysteem, een automatisch dimmende binnenspiegel, het opbergpakket en parkeersensoren voor en achter.

Drie plug-in hybriden
Het motorenaanbod van de nieuwe BMW 3 Serie omvat drie plug-in hybriden voor de Sedan, alsmede vier benzine- en vier dieselmotoren die een vermogensspectrum bestrijken van 150 pk (110 kW) in de 318i tot 374 pk (275 kW) in de M340i. Alle zes-in-lijn benzinemotoren en alle dieselmotoren zijn uitgerust met 48-volt mild hybrid-technologie. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een achttrapsautomaat, die kan worden bediend via schakelpaddles aan het stuurwiel. Een sportieve versie met kortere schakeltijden en Launch Control-functie is tegen meerprijs leverbaar.  Alle zes-in-lijn uitvoeringen worden geleverd met xDrive vierwielaandrijving, die als optie verkrijgbaar is voor andere motoren, waaronder de plug-in hybride 330e. Over plug-in hybriden gesproken: zowel de 320e (204 pk/150 kW) als de 330e (292 pk/215 kW) kunnen dankzij hun 12 kW accu maximaal 62 kilometer (WLTP) in volledig elektrische modus rijden.

BMW presenteert modelupdates voor zomer 2022

Overzicht

BMW iX1

HomeBMWNieuwsDe nieuwe BMW 3 Serie Sedan en de nieuwe BMW 3 Serie Touring.