Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW presenteert modelupdates voor zomer 2022

Met tal van nieuwe varianten van de 2 Serie Coupé en de 4 Serie Coupé, de nieuwe 3 Serie en nieuwe features zoals het Curved Display en het vernieuwde BMW Maps navigatiesysteem heeft BMW zijn modellengamma klaargestoomd voor het nieuwe modeljaar.

Twee nieuwe plug-in hybrides voor 2 Serie Active Tourer

Een betere efficiëntie, een nog hogere mate van individualiteit en verdere digitalisering maken de modellen van BMW vanaf de zomer van 2022 nog aantrekkelijker. Het modellengamma van de nieuwe BMW 2 Serie Active Tourer wordt uitgebreid met twee plug-in hybride varianten en een dieselmodel met intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive. De hybride systemen van beide modellen combineren een 3-cilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo technologie die de voorwielen aandrijft met een elektromotor die op de achterwielen werkt.

BMW 2 Serie Active Tourer

BMW 2 Serie Coupé

BMW 2 Serie Coupé twee nieuwe motoren

Voor de nieuwe BMW 2 Serie Coupé worden twee extra aandrijvingsvarianten aangeboden: de nieuwe BMW 218 Coupé wordt aangedreven door een 2,0-liter 4-cilinder benzinemotor die een maximaal vermogen van 115 kW/156 pk en een maximumkoppel van 250 Nm genereert. Het vermogen wordt via een 8-traps Steptronic transmissie op de achterwielen overgebracht. Het tweede nieuwe model richt zich op het hoogste niveau van het prestatiespectrum. De BMW M240i Coupé beschikt over een 275 kW/374 pk sterke zes-in-lijn benzinemotor.


Ook voor 4 Serie (Gran) Coupé

Er worden ook twee nieuwe uitvoeringen leverbaar van de 4 Serie Coupé. De BMW M440i Gran Coupé beschikt over een combinatie van een zes-in-lijn benzinemotor met 275 kW/374 pk en mild hybrid technologie, een 8-traps Steptronic Sport transmissie, klassieke achterwielaandrijving en een M Sport differentieel. De 3,0 liter motor van de nieuwe BMW 430d xDrive Gran Coupé genereert een maximumvermogen van 210 kW/286 pk en een maximumkoppel van 650 Nm.

BMW 4 Serie Gran Coupé

Nieuwe BMW 3 Serie 2022

3 Serie vernieuwd

De BMW 3 Serie is vernieuwd met een nieuw exterieurdesign, een vernieuwd interieur en nieuwe technologie. Er is keuze uit benzine-, diesel- en plug-in hybride aandrijfopties.

De nieuwe 3 Serie heeft een nieuw vormgegeven voorkant. De koplampen zijn slanker dan voorheen, dus hoewel de nieren even groot zijn, lijken ze iets groter. In de populaire M Sport-uitvoering bevindt zich een grote luchtinlaat onder de kenmerkende grille, terwijl de zij-inlaten opnieuw zijn vormgegeven en slanker lijken dan voorheen. Aan de achterzijde is een nieuwe bumper gemonteerd met een nieuw ontworpen diffuser-element.


BMW’s Curved Display

In het interieur maakt de herziene 3 Serie gebruik van BMW’s nieuwe ‘Curved Display’-interface. Deze combineert een ‘zwevend’ digitaal instrumentenpaneel van 12,3 inch met een centraal touchscreen van 14,9 inch, dat naadloos in elkaar overvloeit zodat het lijkt alsof het één doorlopend paneel is. De set-up draait op de nieuwste OS 8-software.

Onder de motorkap is het motorengamma geactualiseerd met nieuwe technologie, maar de structuur van het gamma blijft hetzelfde.

Extra functies

Het BMW Curved Display wordt in de zomer van 2022 toegevoegd aan de standaarduitrusting van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé en de nieuwe BMW M3 Sedan. Daarmee heeft ook de nieuwste generatie van de BMW iDrive multisensoriële voertuigbeleving op basis van het BMW Operating System 8 zijn weg gevonden naar beide modelseries. Verdere vooruitgang op het gebied van digitalisering wordt geboden door extra functies voor het BMW Maps navigatiesysteem en de BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW Curved Display

De nieuwe BMW M4 CSL - de wedergeboorte van een legende

Overzicht

De nieuwe BMW 3 Serie Sedan en de nieuwe BMW 3 Serie Touring.

HomeBMWNieuwsBMW presenteert modelupdates voor zomer 2022