bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

DE NIEUWE BMW X3 IS ONTHULD

De nieuwe BMW X3 is onthuld.

Een nieuwe designtaal geeft de vierde generatie van de Sports Activity Vehicle (SAV) meer uitstraling dan ooit. Hoogwaardige materialen, een veel uitgebreidere standaarduitrusting, geavanceerde digitalisering en het nieuwe BMW iDrive met QuickSelect op basis van BMW Operating System 9 zetten de toon voor de premium ambiance in het progressief vormgegeven interieur. Rijplezier, veiligheid en comfort op lange afstanden profiteren in de nieuwe BMW X3 ook van het nieuwe onderstel en van een uitgebreide selectie halfautomatische rij- en parkeersystemen.

De nieuwe BMW X3 biedt belangrijke verbeteringen op het vlak van efficiëntie en dynamische prestaties met zijn uitgebreide modellengamma. Het portfolio van aandrijflijnen omvat niet alleen zeer efficiënte benzine- en dieselmotoren, maar ook een plug-in hybride systeem van de laatste generatie waarmee de nieuwe BMW X3 30e xDrive een elektrische actieradius van 81 tot 90 kilometer in de WLTP-cyclus kan bereiken. Met een verhoging van het vermogen naar 293 kW/398 pk en dynamische prestaties laat de nieuwe BMW X3 M50 xDrive M Performance zijn concurrenten achter zich

Nieuwe designtaal met opvallende proporties.

Een nieuwe designtaal voor het exterieur geeft de vierde generatie van de BMW X3 een bijzonder strak uiterlijk, mede dankzij de gereduceerde designtaal. De nieuwe BMW X3 is met 4.755 millimeter 34 millimeter langer dan zijn voorganger, terwijl de breedte met 29 millimeter is toegenomen tot 1.920 millimeter. De grote BMW grille in de rechtopstaande voorkant van de nieuwe BMW X3 straalt zelfverzekerdheid uit. Een nieuwe structuur voor het binnenste van de grille, bestaande uit verticaal en diagonaal geplaatste spijlen, zorgt voor een frisse touch. De nieuwe interpretatie van de karakteristieke T-vormige graphic en een horizontale balk met geïntegreerde richtingaanwijzers helpen om de achterlichten een zeer moderne uitstraling te geven.

Sportieve premium ambiance en een royale interieurruimte.

Het interieur van de nieuwe BMW X3 combineert functionaliteit met veel ruimte en een premium ambiance met een individuele stijl. Het BMW Curved Display, de BMW Interaction Bar, de stuurwielen met afgevlakte onderzijde en de nieuw vormgegeven versnellingspook zijn de bepalende elementen in het interieur. Andere mode specifieke highlights zijn de lichtelementen in een contrasterende kleur in de middenconsole en de portierpanelen. Dit nieuwe designelement bevindt zich aan de voorkant van het bestuurders- en passagiersportier, waar het een rand vormt rond de knoppen, ventilatiebediening, ventilatieroosters en de robuuste portieropeners die kenmerkend zijn voor BMW X modellen. De individuele sfeer van het interieur gaat hand in hand met een royale hoeveelheid ruimte en veel praktisch gebruiksgemak. De laadruimte kan worden vergroot van 570 tot maximaal 1.700 liter (BMW X3 30e xDrive: 460 – 1.600 liter).

Systematische elektrificatie voor benzine- en dieselmotor.

De 48 V mild hybrid-technologie voorziet ook alle andere varianten van de nieuwe BMW X3 van een verbeterde efficiëntie en snelle vermogensafgifte. De 2,0-liter viercilinder benzinemotor in de nieuwe BMW X3 20 xDrive levert een maximaal vermogen van 153 kW/208 pk. Daarmee accelereert hij in 7,8 seconden van 0 naar 100 km/u. De viercilinder dieselmotor, eveneens met een cilinderinhoud van 2,0 liter, onder de motorkap van de nieuwe BMW X3 20d xDrive levert een maximaal vermogen van 145 kW/197 pk. Het dieselmodel legt de sprint van 0 naar 100 km/u af in 7,7 seconden. Een zes-in-lijn dieselmotor wordt in de zomer van 2025 toegevoegd aan het motorengamma van de nieuwe BMW X3. Alle krachtbronnen zijn standaard gekoppeld aan een achttraps Steptronic transmissie met schakelpaddles aan het stuurwiel. Alle modelvarianten profiteren ook standaard van een volledig variabele verdeling van de aandrijfkracht via het intelligente vierwielaandrijvingssysteem BMW xDrive.

Standaard Driving Assistant en Parking Assistant.

De nieuwe BMW X3 biedt een veel uitgebreider pakket standaard en optionele systemen voor semi-automatisch rijden en parkeren. Hij is standaard uitgerust met front collision warning, Lane Departure Warning en Speed Limit Info, samen met de Driving Assistant inclusief Lane Change Warning en handmatige Speed Limit Assist. De parkeerassistent (ook standaard) omvat functies zoals de achteruitrijassistent en een achteruitrijcamera. Tot de highlights op de optielijst behoren de stuurassistent en rijstrookassistent, evenals automatische snelheidslimietassistent en trajectcontrole bij gebruik van Active Cruise Control met Stop&Go-functie. De optionele Parking Assistant Professional maakt het mogelijk om parkeren en algemene manoeuvres van buiten de auto te bedienen met een smartphone.

100 JAAR 24 UUR VAN SPA-FRANCORCHAMPS: RECORDWINNAAR BMW M MOTORSPORT BEGINT AAN MISSIE OM TITEL TE VERDEDIGEN.

Overzicht

EMOTIONELE ACHTBAAN IN LE MANS: LMGT3-PODIUM VOOR BMW!

HomeBMWNieuwsDE NIEUWE BMW X3 IS ONTHULD