bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Duurzaam rijplezier bij BMW: ook nieuwe verbrandingsmotoren in ontwikkeling

Duurzaam rijplezier bij BMW: ook nieuwe verbrandingsmotoren in ontwikkeling

Hoewel BMW een voortrekkersrol speelt op het gebied van elektrische aandrijflijnen en deze de weg richting de toekomst zijn, wordt de traditionele verbrandingsmotor gelukkig niet vergeten. Er zit nog zoveel potentieel in dat BMW een geheel nieuwe generatie ontwikkelt.

Veel autofabrikanten verleggen de aandacht van de klassieke verbrandingsmotor naar elektrische aandrijflijnen, maar bij BMW vergeten ze niet wat het merk groot heeft gemaakt: krachtige verbrandingsmotoren. De fabrikant richt zijn pijlen dan ook niet alleen op de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen, er wordt ook gewerkt aan een volledig nieuwe generatie benzine- en dieselmotoren. Dat is best opvallend, want andere fabrikanten hebben aangegeven geen compleet nieuwe motoren meer te ontwikkelen.

Genoeg potentieel
BMW is er echter van overtuigd dat ook de verbrandingsmotor nog genoeg in zich heeft om duurzaam rijplezier te bieden. Er wordt gewerkt aan compleet nieuwe benzine- en dieselmotoren, waaronder zelfs motoren met zes en acht cilinders.

Dit heeft BMW’s hoofd van de ontwikkelingsafdeling, Frank Weber, gezegd in een interview met het Duitse magazine Auto Motor und Sport. Daarbij gaat het volgens hem om nieuwe verbrandingsmotoren die aanzienlijk zuiniger worden, al dan niet gekoppeld aan (plug-in) hybride-techniek. “We hebben voor de komende jaren nog steeds geavanceerde verbrandingsmotoren nodig om op een effectieve manier een wereldwijde CO2-reductie te realiseren in de autosector”, aldus Weber. “Daarom werken we aan een nieuwe generatie motoren: benzine- en dieselmotoren en  ook zescilinders en achtcilinders. Met de nieuwe zescilinder bijvoorbeeld reduceren we de CO2-uitstoot meer dan ooit het geval was met een nieuwe generatie.” En dat is goed nieuws voor mensen bij wie benzine door het bloed stroomt én de markten waar de laadpaaldichtheid niet zo hoog is als in Nederland.

De nieuwe BMW 2 Serie Coupé

Overzicht

BMW M GmbH gaat het jubileumjaar in met een nieuw verkooprecord

HomeBMWNieuwsDuurzaam rijplezier bij BMW: ook nieuwe verbrandingsmotoren in ontwikkeling