bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW M GmbH gaat het jubileumjaar in met een nieuw verkooprecord

BMW M GmbH gaat het jubileumjaar in met een nieuw verkooprecord

De omzetgroei zette door in 2021: BMW M GmbH was voor het derde jaar op rij wereldmarktleider in het segment van de performance-auto’s en high-performance-auto’s. In het 50-jarige jubileumjaar van het merk staan de nieuwe modellen, verleidelijke special edition-modellen en de volgende fase in het elektrificatie-offensief centraal.

In totaal werden vorig jaar wereldwijd 163.542 BMW M modellen aan klanten geleverd, een stijging van 13 procent ten opzichte van 2020. De grootste aanjagers van de groei waren de nieuwe BMW M3 en BMW M4 modellen die in het voorjaar van 2021 werden geïntroduceerd. Op basis van een voertuigconcept dat volledig gericht is op dynamiek en een ongekende diversiteit in het modelgamma, kenden de nieuwe BMW M3 Sedan, de nieuwe BMW M4 Coupé en de nieuwe BMW M4 Cabrio een uiterst succesvolle start.

Ook de BMW X5 M Competition en de BMW X6 M Competition leverden een grote bijdrage aan de verkoopstijging bij BMW M GmbH. Na de succesvolle marktintroductie van de nieuwste modelgeneratie in het voorgaande jaar stegen hun verkoopcijfers in 2021 opnieuw.

Verleidelijk en veelgevraagd: de BMW M modellen in de BMW 4 Serie
De dynamische uitmuntendheid, wendbaarheid en precisie waarvoor M bekend staat, zorgden er ook voor dat de Performance-modellen van het merk het afgelopen jaar een breed scala aan klanten konden bekoren. De recente verkoopstijging is vooral te danken aan de M modellen op basis van de nieuwe BMW 4 Serie. Bijzonder populair waren de varianten van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé, waarvan de line-up bestaat uit de BMW M440i Coupé, de BMW M440i xDrive Coupé en de BMW M440d xDrive Coupé.

Ook de nieuwste BMW X modellen in M Performance uitvoering bleken bijzonder populair. Zowel de BMW X3 M40i als de BMW X7 M50i lieten een verkoopstijging zien.

Een jubileumjaar vol hoogtepunten
BMW M GmbH zet zijn productoffensief in dit jubileumjaar voort met de toevoeging van nieuwe High-Performance en Performance modellen. Hoogtepunten zijn de nieuwe BMW M240i xDrive Coupé, de eerste BMW M3 Touring die later dit jaar op de markt komt en een exclusief special edition op basis van de nieuwe BMW M4 Coupé.

Daarnaast zal de dochteronderneming van BMW Group – die in mei 1972 werd opgericht als BMW Motorsport GmbH en de status van een onafhankelijke fabrikant geniet – ook de transformatie naar elektrische mobiliteit voortzetten, in navolging van de BMW i4 M50. Het jubileumjaar wordt bekroond met de start van de productie van de BMW XM. Het krachtigste BMW M model dat ooit in serie is geproduceerd, is ook het eerste High Performance model van het merk dat over een plug-in hybride aandrijflijn beschikt.

Duurzaam rijplezier bij BMW: ook nieuwe verbrandingsmotoren in ontwikkeling

Overzicht

Safe Drive Zones pilot van BMW maakt het verkeer in steden veiliger

HomeBMWNieuwsBMW M GmbH gaat het jubileumjaar in met een nieuw verkooprecord