bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Groot jubileumweekend: BMW M Motorsport viert 50 jaar BMW M

Groot jubileumweekend: BMW M Motorsport viert 50 jaar BMW M

Voor BMW M Motorsport en BMW of North America is de Rolex 24 At Daytona (USA) dit weekend een van de hoogtepunten van het seizoen, zelfs zo vroeg in het jaar. De nieuwe BMW M4 GT3 maakt zijn debuut bij de endurance-klassieker in Florida.

BMW M Team RLL en Turner Motorsport kwamen afgelopen weekend in actie tijdens het test- en kwalificatie-evenement Roar Before the 24, waar ze hun startposities voor de 24-uursrace veiligstelden. De grote race is het perfecte podium voor het 50-jarig bestaan van BMW M GmbH, dat dit jubileum zal vieren met een programma van topklasse, zowel op als naast het circuit.

Heel speciale race
“De 24 Uur van Daytona is in veel opzichten een heel speciale race voor BMW M Motorsport – en voor mij persoonlijk”, zegt Mike Krack, hoofd van BMW M Motorsport. “Voor het eerst dit seizoen zal het 50-jarig bestaan van BMW M op gepaste wijze worden gevierd, dankzij de inspanningen van BMW of North America op het circuit. Vanuit sportief oogpunt zijn we bijzonder enthousiast over ons IMSA-debuut met de BMW M4 GT3. Tijdens de Roar hebben we al gezien dat het ontwikkelen en classificeren van een compleet nieuwe GT-racewagen uitdagingen met zich mee kan brengen die wat tijd vergen om onder de knie te krijgen. De rijders en teams boeken echter voortdurend vooruitgang en zullen zich in de loop van het raceweekend blijven verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat we goede prestaties zullen leveren tijdens mijn laatste race als hoofd van BMW M Motorsport. Ik kijk er echt naar uit.”

Als BMW M Motorsport dealer draagt Van Poelgeest de autosport ook een warm hart toe. Het is de plek waar helden worden geboren en de passie voor auto’s op de ultieme manier tot uiting wordt gebracht.

Speciale hoogtepunten in het voorprogramma
Naast de race-actie vieren BMW M Motorsport en BMW of North America 50 jaar BMW M met een groot aantal hoogtepunten in het voorprogramma van de Rolex 24 At Daytona. Direct voor de start van de race is er een parade van oldtimers en huidige BMW M modellen, waaronder een BMW M1 uit 1980. Drie raceauto’s die geschiedenis schreven door IMSA-races te winnen, zullen te zien zijn op de ‘Rolex 24 Heritage Exhibition’ in de ‘Daytona Fan Zone’: de BMW 3.0 CSL uit 1975, de BMW Z4 GTLM uit 2015 en de BMW M8 GTE die in 2019 triomfeerde op Daytona.

De Rolex 24 begint om 19:40 CET op zaterdag 29 januari.

Van raceauto tot safety car: de nieuwe BMW M2 CS Racing MotoGP™ Safety Car

Overzicht

BMW i4 M50 vs BMW M3 - Wie is sneller?

HomeBMWNieuwsGroot jubileumweekend: BMW M Motorsport viert 50 jaar BMW M