bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Van raceauto tot safety car: de nieuwe BMW M2 CS Racing MotoGP™ Safety Car

Van raceauto tot safety car: BMW M presenteert de nieuwe BMW M2 CS Racing MotoGP™ Safety Car

50 jaar BMW M: in 2022 staat de verbintenis als Official Car van de MotoGP™ in het teken van het bijzondere jubileum van BMW M GmbH. Het eerste hoogtepunt is een primeur in de BMW M safety car-vloot. De BMW M2 CS Racing is de eerste volbloed raceauto die als leidende auto in de MotoGP™ wordt ingezet.

De BMW M2 CS Racing MotoGP™ Safety Car voert de vloot van krachtige BMW M safety cars aan in het seizoen 2022, dat op 6 maart van start gaat met de Grand Prix van Qatar.

De BMW M2 CS Racing maakt deel uit van het uitgebreide gamma racewagens van BMW M Motorsport. Het model is succesvol in kampioenschappen over de hele wereld, en er zijn ook meerdere internationale en nationale merkencups waarin de BMW M2 CS Racing wordt ingezet. BMW M Motorsport coureurs en teams scoren ook punten voor de BMW Sport Trophy tijdens hun deelnames met de BMW M2 CS Racing.

Naast een motor die afhankelijk van de uitvoering tot 450 pk levert, beschikt de racewagen over autosport-specifieke rijhulpsystemen zoals ABS en DSC, een mechanisch sperdifferentieel met gescheiden koeling, speciaal vervaardigde aandrijfassen en een carbon dak. Voor zijn rol als MotoGP™ Safety Car hoefde de BMW M2 CS Racing slechts op een paar punten te worden aangepast, waaronder de montage van lichtbalken en koplampen. De kleurstelling van de nieuwe BMW M2 CS Racing MotoGP™ Safety Cars is een verwijzing naar het 50-jarig jubileum en is gebaseerd op het jubileumlogo van BMW M GmbH.

De BMW M vloot voor het 2022 MotoGP™ seizoen wordt gecompleteerd door de BMW M3 Competition Safety Car, de BMW M4 Competition Safety Car, de BMW M5 CS Safety Car, de BMW M8 Competition Gran Coupé Safety Car, de BMW X5 M Competition Medical Car en twee BMW M 1000 RR Safety Bikes. De volledig elektrische BMW i4 M50 Safety Car zal het veld leiden in de FIM Enel MotoE™ World Cup, de serie voor elektrische motorfietsen die wordt verreden in het MotoGP™ voorprogramma.

Als BMW M Motorsport-dealer heeft Van Poelgeest het autosport-DNA overigens ook in het bloed zitten, ook op dat vlak zijn wij de aangewezen partner.

Kunstwerk op wielen: THE 8 X JEFF KOONS

Overzicht

Groot jubileumweekend: BMW M Motorsport viert 50 jaar BMW M

HomeBMWNieuwsVan raceauto tot safety car: de nieuwe BMW M2 CS Racing MotoGP™ Safety Car