bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Kunstwerk op wielen: THE 8 X JEFF KOONS

Kunstwerk op wielen: THE 8 X JEFF KOONS

THE 8 X JEFF KOONS, die is gecreëerd door Jeff Koons en BMW, wordt leverbaar in een beperkte oplage van slechts 99 exemplaren. Deze bijzonder vormgegeven uitvoering van de M850i xDrive Gran Coupé wordt samengesteld in de BMW-fabrieken in Dingolfing en Landshut.

Het expressieve en opvallende design combineert elf verschillende exterieurkleuren, van blauw tot zilver en van geel tot zwart. Het veelkleurige interieur kenmerkt zich door hoogwaardige materialen, verfijnd leder en een bekerhouderdeksel met een badge en de handtekening van de kunstenaar. De stoelen zijn uitgevoerd in het opvallende rood en blauw dat zowel de kleuren van superhelden uit het stripuniversum weergeeft als die van de high-performance afdeling van het bedrijf, BMW M. Het energieke en krachtige design bevat zowel elementen van pop-art als geometrische patronen die een eerbetoon zijn aan de complexe contouren en vorm van de sportieve 8 Serie Gran Coupé. De kleurrijke lijnen aan de achterzijde zijn op hun beurt een eerbetoon aan de 2010 BMW Art Car van de kunstenaar.

Alleen al aan het lakwerk aan de buitenkant werd door zeer gespecialiseerde vakmensen in de BMW-fabrieken in Dingolfing en Landshut meer dan 200 uur handwerk besteed, waarbij de kleurstalen vaak met loepbrillen werden aangebracht. De handtekening van de kunstenaar is in het bekerhouderpaneel aangebracht, ook wordt de auto geleverd met een certificaat waarop zijn handtekening en het productienummer zijn weergegeven.

Eerdere samenwerking
In 2010 creëerde de Amerikaanse kunstenaar al een unieke BMW M3 GT2 Art Car die deelnam aan de 24 Uur van Le Mans en werd onthuld in het Centre Pompidou in Parijs. BMW en Koons zetten het gesprek voort en besloten begin 2020 tot een gelimiteerde oplage van de nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé, die in januari 2022 zijn wereldpremière beleefde.

Jarenlange expertise
Elke werkdag verlaten ongeveer 2.000 gespoten kunststof carrosseriepanelen in 45 standaardkleuren en 200 speciale kleuren de fabriek in Landshut. Dit komt neer op ongeveer een half miljoen onderdelen per jaar, waaronder bumpers, dorpels, spoilers en sierlijsten – kleine series en spuitwerk op maat niet meegerekend.

De lakspecialisten van Landshut zetten hun jarenlange expertise nu in voor een heel bijzondere auto, de gelimiteerde editie van de BMW 8 Serie Gran Coupé.

De speciale editie wordt gebouwd in de BMW-fabriek in Dingolfing, terwijl de fabriek in Landshut alle gespoten kunststof buitenste plaatdelen levert, waaronder de bumpers, side skirts, spiegelkappen, portiergrepen en de achterklep. Alle onderdelen worden met de grootste precisie vervaardigd.

Het toppunt van comfort in het luxesegment: BMW i7 ondergaat akoestische tests

Overzicht

Van raceauto tot safety car: de nieuwe BMW M2 CS Racing MotoGP™ Safety Car

HomeBMWNieuwsKunstwerk op wielen: THE 8 X JEFF KOONS