Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Maximale interactie en informatie: de nieuwste versie van het BMW iDrive-systeem

Maximale interactie en informatie: de nieuwste versie van het BMW iDrive-systeem.

Het BMW iDrive-systeem is verder verbeterd. Een nieuw startscherm met overzichtelijke functies biedt meer gebruiksgemak op het BMW Curved Display. Het QuickSelect-concept van het systeem zorgt bovendien voor een verbeterde menustructuur die geïnspireerd is op consumentenelektronica. Het nieuwe BMW iDrive systeem zal in de loop van 2023 geleidelijk worden ingevoerd in de huidige modellen.

Met zijn nieuwe grafische interface en geoptimaliseerde menustructuur zal BMW iDrive zich in de toekomst een nog betere interactie bieden door gebruik te maken van het touchscreen en natuurlijke taal. Het BMW Curved Display zal blijven dienen als interactiepunt voor de BMW iDrive-ervaring. Het nieuwe startscherm toont functies op één niveau en maakt een snelle toegang mogelijk. De volgende generatie BMW iDrive maakt van het startscherm op het BMW Curved Display een gebruikersinterface die permanent bekeken kan worden. Ook andere individueel configureerbare grafieken kunnen hier steeds worden weergegeven als alternatief voor de kaartweergave van het navigatiesysteem.

BMW iDrive systeem 8.5

Alles op één niveau.

Het nieuwe zero-layer principe houdt in dat alle relevante functies en informatie op één niveau worden getoond, waardoor het mogelijk is de gewenste functie te selecteren zonder eerst een submenu te hoeven openen. In plaats daarvan verschijnen live widgets in een verticale opstelling aan de bestuurderszijde van de gebruikersinterface. Deze functiesymbolen kunnen met een vingerbeweging worden geselecteerd en ook afzonderlijk worden geconfigureerd. De QuickSelect-functionaliteit maakt het mogelijk om direct entertainmentprogramma’s, contactlijsten en voertuiginstellingen te selecteren, interactie met de BMW Intelligent Personal Assistant te starten of andere menu-opties te activeren, allemaal door aanraking. En zodra de relevante instellingen zijn gekozen, volstaat een snelle tik op het home-pictogram aan de onderste rand van het display om terug te keren naar het startscherm.

Platte menustructuur.

Het bedieningsconcept van de nieuwe BMW iDrive sluit aan op de gebruikersgewoonten die bij de hedendaagse consumentenelektronica zijn ontstaan. De nieuwe, platte menustructuur maakt het activeren van functies en instellingen veel sneller en eenvoudiger. Tegelijkertijd verrijkt het systeem de rijervaring in een BMW. De digitale content zorg er – net als de hardware, in de vorm van het BMW Curved Display – voor dat de bestuurder zich nog beter kan focussen op het rijden, zoals het hoort bij een BMW. BMW iDrive biedt de juiste informatie op de juiste plaats en op het juiste moment. Om intuïtieve interactie tijdens het rijden te garanderen, hebben de grafische interface en de menustructuur een door BMW Group Design ontwikkelde lay-out die zowel consistent als karakteristiek is voor het merk. Daardoor kunnen klanten altijd genieten van een kenmerkende BMW gebruikerservaring.

Apps van BMW en MINI hebben samen al meer dan tien miljoen actieve gebruikers

Overzicht

Wereldpremière op Amelia Island: de nieuwe BMW X5 en X6, de  X5 M Competition en de X6 M Competition

HomeBMWNieuwsMaximale interactie en informatie: de nieuwste versie van het BMW iDrive-systeem