Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Wereldpremière op Amelia Island: de nieuwe BMW X5 en X6, de  X5 M Competition en de X6 M Competition

Wereldpremière op Amelia Island: de nieuwe BMW X5 en X6, de  X5 M Competition en de X6 M Competition

Voor liefhebbers van klassieke auto’s in Noord-Amerika is het Amelia Island Concours d’Elegance de perfecte seizoensopener. De 28e editie van deze voorjaarsbijeenkomst richtte de schijnwerpers op bijzondere modellen uit vervlogen tijden, maar ook op nieuwe modellen uit Beieren. BMW en BMW M GmbH sloegen de handen ineen om de nieuwe edities van hun Sports Activity Vehicles en Sports Activity Coupés – geproduceerd in de BMW Group-fabriek in Spartanburg – te presenteren.

Voor het eerst werden de nieuwe BMW X5 en de nieuwe BMW X6 aan het publiek voorgesteld, plus de high-performance modellen BMW X5 M Competition en BMW X6 M Competition, met hun vernieuwde design en technologie.

Tal van designmodificaties, waaronder nieuwe koplampen en de nieuwste versie van het volledig digitale besturings-/bedieningssysteem BMW iDrive met BMW Curved Display, geven het exterieur en interieur van de nieuwe BMW X5 en de nieuwe BMW X6 een frisse, geavanceerde uitstraling. Het rijplezier wordt naar een nieuw niveau getild door de nieuwe en krachtigere aandrijflijn waarover de plug-in hybride BMW X5 xDrive50e beschikt en de eveneens nieuwe motoren met 48V mild hybrid-technologie die in alle andere modelvarianten zijn ingebouwd. De nieuwe BMW X5 M Competition en de nieuwe BMW X6 M Competition hebben een zichtbaar aangescherpt exterieur en voor het eerst een gemeenschappelijk frontdesign. De cabines van beide modellen zijn voorzien van state-of-the-art technologie in de vorm van het BMW Curved Display inclusief het BMW iDrive besturings-/bedieningssysteem met M-specifieke schermcontent. De gewijzigde V8-motoren werken nu ook met 48V-technologie en leveren hun maximale vermogen van 460 kW/625 pk op een nog intensere wijze.

Parkeren met iPhone

Alle vier de uitvoeringen die op Amelia Island hun wereldpremière beleven, profiteren ook van een aanzienlijk uitgebreid portfolio van systemen voor automatisch rijden en parkeren. Zo kunnen de modellen nu bijvoorbeeld worden geparkeerd en complete manoeuvres van buiten de auto worden uitgevoerd met behulp van een Apple iPhone. De nieuwkomers worden vanaf 30 juni geleverd en zijn per direct te bestellen bij Van Poelgeest.

BMW Group Classic toont racelegenden en designiconen

Naast de sportieve nieuwkomers van BMW en BMW M op Amelia Island was er ook ruimte voor een echte legende uit de autosport – de BMW 3.0 CSL. BMW Group Classic bracht de legendarische racer naar het evenement om een heel speciaal jubileum te vieren. Precies 50 jaar geleden reden landgenoot Toine Hezemans en Dieter Quester (Oostenrijk) de 3.0 CSL naar de overwinning in de toerwagenklasse (‘Tourisme Spéciale’) tijdens de 24 uur van Le Mans. De betrouwbaarheid van de 3,3-liter motor in auto nummer 51 speelde hierbij een sleutelrol, want het duo eindigde ook als 11e in het algemeen klassement van de prestigieuze endurance-klassieker.

Drie decennia roadstergeschiedenis

In de aanloop naar het Amelia Island Concours d’Elegance werd bijna drie decennia roadstergeschiedenis herenigd. Een roadtrip door Florida bracht een handvol BMW Z3- en BMW Z4-modellen van vier generaties samen. De line-up van auto’s die werden geselecteerd voor de tour van Zuid-Florida naar de locatie voor het klassieke auto-evenement in het noordoosten van de Sunshine State varieerde van de BMW Z3 tot de nieuwste BMW Z4, die onlangs design- en uitrustingsupdates kreeg.

Maximale interactie en informatie: de nieuwste versie van het BMW iDrive-systeem

Overzicht

De nieuwe BMW X5 M Competition en de nieuwe BMW X6 M Competition

HomeBMWNieuwsWereldpremière op Amelia Island: de nieuwe BMW X5 en X6, de  X5 M Competition en de X6 M Competition