Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé onthuld

BMW onthult de tweede generatie 4 Serie Gran Coupé. Vooral qua rijdynamiek en binnenruimte is de nieuwe Gran Coupé erop vooruitgegaan. De BMW 4 Serie Gran Coupé rolt van dezelfde productielijn als alle andere 3 en 4 Serie modellen. Ook de i4 komt uit dezelfde fabriek in München. In november 2021 kunnen we de eerste 4 Serie Gran Coupés in de showroom verwachten.

Na de introductie van de nieuwe 4 Serie Coupé en Cabriolet, kon de Gran Coupé niet langer op zich laten wachten. Met uitzondering van het aantal deuren, wijkt het design niet sterk af van deze eerdergenoemde modellen. Dat betekent dat ook de Gran Coupé de slanke koplampen en grote nierengrille krijgt.

‘Gran’ staat nu echt voor ‘groot’

Hij is wel iets groter geworden ten opzichte van zijn voorganger, de maten zijn toegenomen met 143 mm in lengte, 27 mm in breedte en 53 mm in hoogte. De wielbasis is 46 mm langer geworden. Via de achterdeuren kunnen passagiers plaatsnemen op de comfortabele achterbank, waar ze nu meer beenruimte krijgen. De bagageruimte biedt een inhoud van 470 liter en is uit te breiden tot 1.290 liter.

Straatauto met Motorsport-genen

Net als bij de Coupé en Cabriolet, komt er ook meteen een extra sportieve M-variant: de M440i xDrive Gran Coupé. Dit is na de M4 Competition de leukste 4 Serie voor op straat, die BMW momenteel in de aanbieding heeft. Met een 275 kW (374 pk) zescilinder-in-lijn benzinemotor weet dit model zich mooi tussen de instappers en de echte M-modellen te plaatsen. Verder zijn er een tweetal viercilinder benzinemotoren en een viercilinder dieselmotor verkrijgbaar. Alle uitvoeringen krijgen een automaat met acht versnellingen.

Elektrische ondersteuning

De zescilinder uit de M440i en de viercilinder dieselmotoren uit de 420D-varianten maken gebruik van Mild-Hybrid-technologie. Een 48 Volt startgenerator zorgt dan voor een elektrische boost die overeenkomt met 8 kW (11 pk). Dat vergroot de respons en efficiëntie, vooral bij het optrekken.

Verschil moet er zijn

De BMW M440i xDrive Gran Coupé en andere uitvoeringen met M Sport-uitdossing krijgen wat extra onderscheidende designaccenten. Ook zijn er een M Carbon exterieurpakket en M Performance Parts om de auto verder te individualiseren. Met BMW Individual zijn ook het in- en exterieur verder naar smaak aan te passen.

Dat onderscheid kan ook onderhuids aangebracht worden. Met het M Sportonderstel in de optielijst aangevinkt, krijgt de 4 Serie Gran Coupé onder andere Variable Sport Steering. Verder behoren een Adaptief M Onderstel met elektronische demping, een M Sportremsysteem en een elektronisch instelbaar sperdifferentieel M Sportdifferentieel tot de uitbreidingsopties.

Hoeveel kost de 4 Serie Gran Coupé?

Voor 55.587 euro kan er al een 4 Serie Gran Coupé bij u voor de deur staan. De M440i xDrive Gran Coupé is het topmodel en krijgt in Nederland een prijskaartje van 86.807 euro. Bij Van Poelgeest bent u welkom om kennis te maken met de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé. Vanaf november 2021 staat hij in onze showrooms.

Gefacelifte BMW X3 en X4 gepresenteerd

Overzicht

Opnieuw podium voor BMW M6 GT3 tijdens de 24 uur van de Nürburgring

HomeBMWNieuwsNieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé onthuld