Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Nieuwe BMW 4 Serie laat zich zien

De BMW 4 Serie Coupé heeft zijn bestaansrecht te danken aan de BMW 3 Serie Coupé. Vanaf 2013 heeft de 4 Serie namelijk die naamgeving overgenomen. Sindsdien is de 4 Serie Coupé één keer, in 2017, vernieuwd. En omdat de 3 Serie vorig jaar vernieuwd is, wordt het nu tijd dat de 4 Serie ook van deze nieuwste techniek kan profiteren.

Het duurt niet lang meer voordat de nieuwe 4 Serie al zijn specificaties prijs geeft, maar tot die tijd houdt BMW onze spanning vast door de eerste spionagefoto’s alvast te presenteren. Daarnaast geeft BMW al enkele details vrij, zoals de radiatorgrillen die ook bij de Concept 4 te zien was. Wellicht dat hij nieuwe 4 Serie Coupé wel wat andere afmetingen krijgt. Hierdoor lijkt hij ook steeds minder op zijn 3 Serie broer, maar altijd nog wel herkenbaar BMW.

Sportiever dan de 3 Serie

Ten opzichte van zijn 3 Serie sedan broer is hij ook 5,7 centimeter lager en staan de achterwielen 2,3 centimeter verder uit elkaar. Hiermee benadrukt BMW de sportievere eigenschappen van de 4 ten opzichte van de 3. Iets wat natuurlijk ook door de Coupé carrosserie  bevestigd wordt. Daarnaast kunnen we minimaal de bekende 3 Serie motoren verwachten met bovenaan de keten de M440i met mild hybride zes-in-lijn van 374 pk. Voorlopig althans, totdat de M4 Coupé op de markt komt.

Oktober in de showroom

Zoals op de foto’s te zien is, worden momenteel de laatste tests uitgevoerd. Dit zijn dan voornamelijk de snelweg- en buitenwegtests die rondom München uitgevoerd worden. Over een paar maanden zullen ze klaar zijn met deze laatste test, omdat in oktober 2020 de nieuwe 4 Serie bij ons in de showroom staat.

Ontdek ons huidige aanbod 4 Serie occasions

De vernieuwde BMW 5 Serie

Overzicht

BMW iNEXT

HomeBMWNieuwsNieuwe BMW 4 Serie laat zich zien