Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De vernieuwde BMW 5 Serie

De BMW-familie is niet compleet zonder de vernieuwde 5 Serie

Misschien wel het meest iconische BMW-model is de 5 Serie. Al sinds 1974 op de markt en qua naam nooit verandert. Drie jaar nadat de vierdeurs 5 Serie verkrijgbaar was, kwam pas de tweedeurs 3 Serie op de markt. Met dat in gedachte is de 5 Serie in naam de oudste en één van de meeste bekende BMW-modellen.

Alhoewel we het huidige model alweer sinds 2017 kennen, werd het toch tijd om de 5 Serie meer bij de huidige familie te betrekken. Niet dat dat technisch noodzakelijk was, de huidige 5 Serie kan de concurrentie namelijk nog makkelijk aan, maar omdat BMW graag de koppositie in het segment behoudt. Daarom vond men het tijd voor een vernieuwing die véél verder gaat dan een facelift.

Vannacht is in Korea de nieuwe BMW 5 Serie onthult! Door de onthulling daar plaats te laten vinden, bevestigt BMW dat de 5 Serie een wereldwijd succesvol model is. Hij wordt weer geleverd met een breed motorenaanbod, die ook specifiek voor de Nederlandse markt erg interessant zijn. Daar over later meer. Allereerst zijn uiterlijk.

Het uiterlijk van de nieuwe 5 Serie loopt nu volledig in de pas met de andere BMW modellen. De gelijkenis met de 3 Serie is daarbij overduidelijk! Kijk maar naar de grille van de nieuwe 5 Serie, die nu uit één stuk bestaat. Én de nog slankere LED koplampen die nu optioneel Laserlight kunnen herbergen. Het verschil tussen de 3 en 5 Serie koplampen is overigens wel duidelijk zichtbaar doordat de 5 Serie er geen uitsparing onderaan de koplampen heeft. Aan de achterkant zien we nieuwe lichtunits die helemaal in lijn zijn met de rest van de BMW familie.

Groot motornieuws

We beginnen met iets kleins. Alle vier- en zescilindermotoren hebben namelijk mild-hybride techniek aan boord. Door de toevoeging van een kleine accu is er 11 pk extra beschikbaar die automatisch ingezet wordt. Hier hoeft u dus zelf niets voor te doen. De mild-hybrid techniek versterkt automatisch het sportieve karakter van de 5 Serie bij acceleraties en inhaalsprintjes, maar heeft ook een gunstig effect op het verbruik. Een echte win-win situatie!

Naast de toevoeging van de mild-hybrid techniek is er nu ook meer keuze bij de Plug-in Hybride versies. De 530e met 292 pk was eerst alleen leverbaar op de Sedan versie. Nu is dat uitgebreid met de 530e Touring PHEV. Met de Sedan en Touring versies kan er 58 tot 62 km volledig elektrisch gereden worden. Zowel de Sedan als de Touring versies zijn beschikbaar met BMW’s heerlijke xDrive vierwielaandrijving.

De 530e is niet meer de enige Plug-in Hybride versie voor 5 Serie. De 545e is de nieuwste en sterkste Plug-in Hybride versie. Met in totaal 394 pk staat deze zes-in-lijn garant voor zowel zuinige als zeer krachtige prestaties. De BMW 545e kan 54 tot 57 km elektrisch rijden. De zowel zuinige als milieuvriendelijke elektrische kilometers van alle BMW Plug-in Hybride modellen worden gecombineerd met BMW’s eDrive zone functie.

Het overige motoraanbod wordt op een later tijdstip gedetailleerder onthuld. Maar er komen in ieder geval drie benzine- en drie dieselversies aan met vermogens tussen de 184 en 340 pk. Bovenaan de prestatieladder staat de beresterke 530 pk M550i. We verwachten later ook nog een nieuwe M5 te kunnen melden, maar op die spectaculaire aankondiging moeten wij ook nog even wachten.

Meer lezen over de vernieuwde BMW 5 Serie Sedan?

Klik hier

 

Meer lezen over de vernieuwde BMW 5 Serie Touring?

Klik hier

Vernieuwde BMW X2 wordt ook een Plug-in Hybride

Overzicht

Nieuwe BMW 4 Serie laat zich zien

HomeBMWNieuwsDe vernieuwde BMW 5 Serie