Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW PHEV’s rijden automatisch elektrisch bij binnenrijden grote stad

Er is veel te doen om de luchtkwaliteit in Nederland en dan vooral in de grote stad. Vanwege de aanwezigheid van veel auto’s én mensen op een relatief kleine oppervlakte heeft men vooral in de stad behoefte aan elektrische of geëlektrificeerde auto’s. Doordat zij veel minder CO2 uitstoten, worden ze met open armen ontvangen. De Plug-In hybride modellen van BMW spelen in op deze stedelijke behoefte.

Automatisch elektrisch rijden in Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam

De Plug-In Hybride modellen van BMW zullen voortaan automatisch overschakelen op elektrisch rijden zodra zij de stadsgrens bereiken.

Deze omschakeling zal vanaf 12 maart plaatsvinden bij de eDrive Zones in de vier grote steden van Nederland:

  • Rotterdam
  • Utrecht
  • Den Haag
  • Amsterdam

Bekijk hier waar deze zones zich precies bevinden.

Zodra de bestuurder de eDrive Zone grens passeert, dan ontvangt hij een melding dat de BMW overschakelt naar zijn elektrische modus. Deze melding geldt zowel bij het binnenrijden als verlaten van de eDrive Zone

Hoe werkt het?

Deze intelligente omschakeling naar elektrisch rijden gebeurt door middel van GPS en geo-fencing techniek. Met een geo-fence is er een symbolische lijn rondom de stad getrokken. Zodra de BMW PHEV met zijn GPS-techniek over de onzichtbare lijn rijdt, dan herkent de BMW dat hij een eDrive Zone inrijdt, de bestuurder ontvangt een melding en de BMW schakelt automatisch over op elektrisch rijden. De bestuurder hoeft hier dus zelf geen handeling voor te verrichten.

 

Uiteraard streeft BMW er naar om de automatische overschakeling voor zoveel mogelijk BMW-modellen beschikbaar te maken. Op dit moment ondersteunen de volgende modellen de eDrive zones:

Vanaf juli 2020 komen er nog acht nieuwe BMW plug-in hybride modellen bij die de eDrive zones ondersteunen.

 

Elektrisch rijden is efficiënt

Elektrisch rijden is de meest efficiënte manier van rijden in de stad. Door het vele remmen en optrekken wordt de hybride-techniek van een BMW optimaal gebruikt. Bij het remmen (ook wel regeneratief remmen genoemd) laadt de accu namelijk automatisch op en bij het optrekken wordt eerst de accu aangesproken om de BMW in beweging te zetten. Daardoor zorgt de accu niet alleen voor een lage CO2-uitstoot, maar ook voor een efficiënt gebruik van de brandstof. Wil je altijd elektrisch rijden? Kijk dan hier naar de aantrekkelijke BMW i modellen.

De BMW i8: binnenkort écht een klassieker

Overzicht

Het unieke geluid van de BMW i4

HomeBMWNieuwsBMW PHEV’s rijden automatisch elektrisch bij binnenrijden grote stad