Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De BMW i8: binnenkort écht een klassieker

Binnenkort écht een klassieker

Toen BMW in 2009 een hybride sportauto presenteerde, dacht iedereen dat het een conceptauto zou blijven. Toch stond er op de Frankfurt Motor Show in 2013 echt een productie-auto die al snel legendarisch zou worden: de BMW i8.

In een tijd dat hybride auto’s nog in de kinderschoenen stonden, durfde BMW het aan om een Plug-in Hybride sportauto te presenteren. Het futuristische ontwerp sloot volledig aan bij de innovatieve aandrijving terwijl het lage, brede uiterlijk direct duidelijk maakte dat de BMW i8 ontworpen was voor echte autoliefhebbers. De internationale autopers uitte zich in superlatieven en bestempelde de i8 direct als klassieker van de toekomst.

Die toekomst is hier, want binnenkort zal de BMW i8 echt een klassieker worden: in april eindigt de productie van de BMW i8.

Bol van de innovaties

Het getuigt van lef om voor de introductie van hybride-techniek een sportwagen te gebruiken. Het is een succesverhaal geworden: tot op heden is de BMW i8 de bestverkochte hybride sportwagen. Samen met de i3 zette de i8 het merk BMW direct op de kaart op het gebied van hybride en elektrisch rijden – een voortrekkersrol die het merk tot de dag van vandaag handhaaft.

Alles aan de BMW i8 is bijzonder. Het unieke ontwerp met vleugeldeuren is het toppunt van aerodynamica en efficiëntie. Ook de techniek is uniek: terwijl een elektromotor de voorwielen laat draaien, drijft een bijzondere 3-cilinder benzinemotor de achterwielen aan voor een hybride vierwielaandrijving. Met de samenwerking tussen deze twee aandrijvingen gaf BMW direct zijn visitekaartje af.

Het is echter niet alleen uiterlijk vertoon. Het gezamenlijke vermogen van 374 pk zorgt ervoor dat de BMW i8 in 4,4 seconden naar de 100km/u snelt, geholpen door het lage gewicht: de coupé weegt minder dan 1500 kilo door innovatief gebruik van aluminium en door koolstofvezel versterkt plastic. Daarbij heeft de i8 ook nog een bijna perfecte 50/50 gewichtsverdeling.

Snelle en zuinige BMW i8

Naast snel is de BMW i8 ook erg zuinig: tot 120km/u kan hij volledig elektrisch rijden, wat hij 55 kilometer lang kan volhouden. Dit zijn waarden waar de BMW i8 zich tot op de dag van vandaag met de concurrentie kan meten.

Met de i8 heeft BMW laten zien dat ze ook op het gebied van hybride techniek vooruitlopen, en het is de start geweest van een uitgebreid programma van hybride en elektrische modellen. BMW heeft zich verbonden aan het streven om in 2023 meer dan 25 modellen aan te bieden met een hybride of elektrische aandrijving. Laten we niet vergeten dat deze glorieuze en schone toekomst begonnen is met de iconische BMW i8, een echte klassieker.

BMW 2 Serie Gran Coupé

Overzicht

BMW PHEV’s rijden automatisch elektrisch bij binnenrijden grote stad

HomeBMWNieuwsDe BMW i8: binnenkort écht een klassieker