Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Vernieuwde BMW X2 wordt ook een Plug-in Hybride

Met de introductie van een nieuwe motor voor de BMW X2, te weten een Plug-in Hybride motor, is de BMW X2 ook op veel andere punten verbeterd. We hebben de belangrijkste wijzigingen voor u op een rij gezet. Leest u even mee?

Sinds 2018 vult de BMW X2 het gat tussen de van de BMW X1 en X3. Bij de X2 zijn toen duidelijk frivole accenten gebruikt. Zie daar bijvoorbeeld het BMW-logo boven de achterwielen. Het is een duidelijke verwijzing naar klassieke BMW-modellen zoals de 2000 C en 3.0 CSL. Bij de vernieuwde BMW X2 is dat logo gebleven. Net als de dorpelbeschermers in de kleur van de auto.

Welke zaken zijn dan wel verandert?

De voorbumper. Waar normaal gesproken een nieuwe voorbumper ook nieuwe functies meekrijgt, kan dat niet gezegd worden voor de X2. De voorbumper heeft namelijk zijn mistlampen moeten inleveren. De mistlampen zijn nu verwerkt in de LED-koplampunits. Het staat hem goed! Verder zijn er hoogglans elementen aan de bumper toegevoegd zoals bij de onderste luchtinlaten. Dit alles zorgt voor een krachtigere en tegelijkertijd chiquere BMW-uitstraling.

Nieuw klepje

Wat verder nog opvalt is het klepje tussen het linkervoorwiel en de zijspiegel. Deze verraadt dat de BMW X2 hem tegenwoordig ook kunt bestellen in een Plug-In Hybride variant. En wie nog denkt dat Plug-in Hybride auto’s langzaam zijn, moet deze X2 maar eens komen ervaren. De turbobenzinemotor levert samen met de elektromotor maar liefst 220 pk en 385 Nm. De aanwezigheid van de elektromotor zorgt niet alleen voor een snelle BMW-waardige acceleratie, van 0-100 km/u in 6,8 seconden. Maar ook voor snelle inhaalmogelijkheden. De trekkracht is namelijk bij elk toerental aanwezig.

Het voordeel van de elektromotor is zowel bij langere afstanden, maar zeker ook bij stadsverkeer merkbaar. Bij het afremmen voor een stoplicht wordt de accu namelijk opgeladen. Waarna deze energie weer gebruikt kan worden bij het optrekken van uw BMW.

Nog zuiniger is het om volledig elektrisch te rijden. Dit kan tot een afstand van 57 kilometer. Dan dient de 10 kWh accu wel volledig opgeladen te zijn. Indien de laadkabel daarvoor in een huis-tuin-en-keuken stopcontact gestoken wordt, duurt het ongeveer 5 uur voordat de accu van volledig leeg naar 100% is opgeladen. Met de optionele BMW i Wallbox duurt het volledig opladen van de accu nog maar 3,2 uur. Als we ons realiseren dat de gemiddelde Nederlander 39 km per dag rijdt, dan kunt u deze afstand elke dag elektrisch afleggen met maar 1 x laden.

Wist u trouwens

Dat elke Plug-in Hybride BMW diverse fiscale voordelen heeft? Doordat een Plug-In Hybride minder brandstof verbruikt, hoeft u ook minder BPM te betalen. De BPM van een auto is namelijk rechtstreeks gekoppeld aan de zuinigheid (CO2 uitstoot) van een auto. Daardoor wordt de relatief dure Plug-in techniek al snel bereikbaar.

Eenmaal in uw bezit, ontvangt u voor een Plug-In Hybride BMW maar liefst 50% korting op de wegenbelasting. Deze overheidskorting geldt tot en met 2024 voor zuinige auto’s die minder uitstoten dan 50 gram CO2 per kilometer. In 2025 is deze korting 25%. Hoeveel andere redenen wilt u nog hebben om uw keuze te maken? We ontvangen u graag in onze showroom, zodat we u alles over deze nieuwe BMW X2 kunnen vertellen.

Meer lezen over de BMW X2 xDrive25e?

Klik hier

BMW 4 Serie Coupé laat zijn nieren zien

Overzicht

De vernieuwde BMW 5 Serie

HomeBMWNieuwsVernieuwde BMW X2 wordt ook een Plug-in Hybride