Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW 4 Serie Coupé laat zijn nieren zien

BMW 4 Serie Coupé laat zijn nieren zien
De BMW 4 Serie is ontstaan als de creatieve broer van de 3 Serie. Vroeger was de 3 Serie er in veel verschillende uitvoeringen. Van Sedan en Touring, tot aan Cabrio én Coupé. Omdat de 3 Serie familie wel wat groot werd, is in 2013 de 4 Serie op de markt gebracht. Hieronder vallen nu de 4 Serie Coupé, 4 Serie Cabrio en 4 Serie Gran Coupé. Van de Coupé is recent een nieuwe variant geïntroduceerd. Hiermee laat de 4 Serie Coupé gelijk zien hoe straks de 4 Serie Cabrio en 4 Serie Gran Coupé er ongeveer uit zullen zien.

Terugpakkend op het verleden
De 4 Serie Coupé neemt nu grote stappen om zich te onderscheiden van de 3 Serie. Daarbij grijpt de nieuwe 4 Serie terug op historische design elementen van vroeger. Kunt u zich de BMW 503 en BMW 328 nog herinneren? Deze iconische BMW’s hadden ook een BMW grille die vanaf de motorkap tot diep in de bumper liep. Vanaf dat moment kreeg de grille van BMW-modellen de bijnaam “nieren”. In de jaren die volgden kregen BMW-modellen een steeds mindere hoge grille en werden de nieren van BMW’s eigenlijk geen echte nieren meer. Maar oude tijden herleven!

De nieuwe BMW 4 Serie is weer een heerlijke compacte BMW Coupé om te zien, met een subtiele Hoffmeisterknik bij de achterramen, achterlichten die naar het midden toe smaller worden en een achterbumper die op de hoeken een omhoogstaande luchtuitlaat heeft. Ze geven de nieuwe 4 een “brede kont” en laten ook duidelijk zien dat de 4 een familielid is van bijvoorbeeld de nieuwe X6.

Eerbetoon op de weg
Maar zoals gezegd is de voorkant van de 4, het meest kenmerkende onderdeel van deze BMW. Met de keuze voor een nieuwe BMW 4 Serie Coupé laat u nadrukkelijk zien dat u de heritage van BMW waardeert en eert. Elke BMW 4 Serie Coupé op de weg is eigenlijk een eerbetoon aan BMW modellen van weleer.

BMW-waardige prestaties
Om zijn krachtige uiterlijk in snelheid om te zetten, wordt de 4 Coupé geleverd met diverse sportieve benzine- en dieselmotoren. Er worden maar liefst drie benzineversies en vier dieselmotoren geleverd. Rijd u het liefst benzine, dan heeft u de keuze uit de 184 pk sterke 420i (0-100 km/u in 7,5 sec.), één stap daarboven komt de 258 pk sterke 430i (0-100 km/u in 5,8 sec.) met als hekkensluiter de M440i xDrive met een 374 pk sterke 3,0-liter zes-in-lijn motor (0-100 km/u in 4,5 sec.). We hebben het dan wel over de voorlopige hekkensluiter, omdat er te zijner tijd een M4 met 510 pk verwacht wordt.

Dat BMW nog sterk gelooft én investeert in dieselmotoren blijkt wel uit het feit dat er meer dieselkeuzes zijn dan benzine. De vier dieseluitvoeringen beginnen bij een 190 pk sterke en achterwielaangedreven 420d. Heeft u liever vierwielaandrijving, dan kan dat met de 420d xDrive. Na de 420d komt de 430d met 286 pk. Voor de liefhebbers, dit is een zescilinder! En voor wie dacht dat diesel en sportiviteit niet samengaan, zie daar de M440d die met 340 pk en 700 Nm bovenaan de dieselladder staat. Deze sprint slechts 0,2 langzamer naar de 100 km/u, dan zijn sterkte benzinebroer de M440i. Oftewel in 4,7 seconden zit de M440d op de 100 km/u.

Wist u trouwens dat al deze BMW-motoren geleverd worden met 48V Mild Hybrid-techniek? Deze hyrbide techniek ondersteunt de motor als deze belast wordt bij bijvoorbeeld accelereren en zorgt daarbij voor zowel sportievere als milieuvriendelijkere prestaties.

Prijzen kunnen we u pas op een later tijdstip vertellen, maar wilt u op de hoogte blijven van de 4 Serie Coupé, houd dan onze website in de gaten. Vanaf oktober staat de BMW 4 Serie Coupé in onze showrooms.

Ontdek meer over de BMW 4 Serie Coupé

Maak kennis met de BMW i4 en BMW iX3

Overzicht

Vernieuwde BMW X2 wordt ook een Plug-in Hybride

HomeBMWNieuwsBMW 4 Serie Coupé laat zijn nieren zien