Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Onthulling BMW i4: BMW’s eerste puur-elektrische vierdeurs coupé

Onthulling BMW i4: BMW’s eerste puur-elektrische vierdeurs coupé

Vandaag gaf BMW meer informatie en foto’s vrij van de i4: de eerste volledig elektrische vierdeurs coupé van BMW. Met de doorvoering van BMW’s nieuwe designtaal ziet hij er herkenbaar uit. In feite is het een geëlektrificeerde variant van de BMW 4 Serie. In de loop van 2021 staat de nieuwe BMW i4 in onze showrooms.

Herkenbaar design met een snufje ‘i’

Zoals verwacht, ziet de nieuwe BMW i4 er qua design uit zoals zijn brandstofverwanten. De grootste verschillen zijn een dichte frontgrille en het gebruik van blauwe accenten. Daarnaast staat de elektrische coupé op ‘dichtgewerkte’ velgen; dat is een van de vernuftigheden waarmee BMW de actieradius vergroot.

BMW belooft buitengewone prestaties

De i4 zal in de loop van het jaar op de markt komen in verschillende uitvoeringen. Goed nieuws voor de liefhebbers van sportieve BMW’s: er komt een BMW M Performance-model. Deze krijgt een vermogen van 390 kW / 530 pk, waarmee de i4 in ongeveer 4 seconden naar de 100 km/u sprint. Cijfers over de accucapaciteit zijn nog niet bekend, maar BMW belooft bij een actieradius van 590 km (WLTP) bij de uitvoering met de grootste accu. De BMW i4 levert hiermee uitstekende prestaties op het gebied van elektrisch rijden, zonder daarbij in te leveren op dat wat BMW typeert: sportief en comfortabel rijplezier.

De i4 is BMW’s eerste volledig elektrische ‘Gran Coupe’ in een reeks van geëlektrificeerde modellen. Zo zijn er onder andere een elektrische versie van de 3 Serie en 7 Serie op komst. De elektrische iX3 is nu al verkrijgbaar. De i4 en iX staan dit jaar nog in onze showrooms.

Colin Caresani (17) domineert eerste én tweede race VRM BMW M2 Cup

Overzicht

Modelvarianten BMW iX onthuld: iX xDrive50 en iX xDrive40

HomeBMWNieuwsOnthulling BMW i4: BMW’s eerste puur-elektrische vierdeurs coupé