Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Colin Caresani (17) domineert eerste én tweede race VRM BMW M2 Cup

Afgelopen weekend vonden op Circuit Zandvoort de eerste twee races van de VRM BMW M2 Cup plaats. Het startveld van deze nieuwe raceklasse bestaat volledig uit BMW M2’s. Dealerteam Van Poelgeest weet met de jonge Colin Caresani als coureur tot tweemaal toe een eerste plaats op het podium in de wacht te slepen.

Vliegende start
De 17-jarige Caresani boekte in het eerste raceweekend meteen grote successen, door tot tweemaal toe het volledige startveld ver achter zich te laten. Caresani finisht de eerste race met 21 seconden voorsprong. In de tweede race loopt hij 8 seconden voor op de nummer twee. Maar die voorsprong wordt 7 minuten voor het einde van de race teniet gedaan door de Safety Car. Bij herstart weet Caresani de rest alsnog voor te blijven. Caresani en Van Poelgeest kunnen de winst van de eerste twee races in hun zak steken.

VRM BMW M2 Cup
De VRM BMW M2 Cup is een volledig nieuwe raceklasse, met twee Nationale Kampioenschappen in Nederland en België. De kampioenschappen hebben per land verschillende reglementen, klassementen en podia, maar er is ook een Overall Competitie. Het interessante van een kampioenschap met allemaal dezelfde auto’s, is dat alles draait om de prestaties van de coureurs en de strategieën van de raceteams. Zo zijn er bijvoorbeeld snellere rondetijden te realiseren als men afwijkt van de cambervoorschriften, maar dat betekent ook dat de band sneller slijt. Dat zal resulteren in snelheidsverlies tegen het einde van de race. De deelnemerslijst vormt overigens een interessante mix van jong talent en ervaren rijders.

De rol van Van Poelgeest
Van Poelgeest is één van de zes deelnemende dealerteams, met Colin Caresani als coureur. Veel andere raceteams zijn samengesteld met twee coureurs, maar Caresani lijkt er vooralsnog geen enkel probleem mee te hebben om de belangrijke rol alléén op zich te nemen. Hij deed zijn race-ervaring op in de kartsport en de Ford Fiesta Sprint Cup, en is nu mega enthousiast over zijn ambassadeurschap bij Van Poelgeest M Motorsport. Wij kijken uit naar de verdere samenwerking en het verloop van de VRM BMW M2 Cup.

De volgende races zullen verreden worden op Circuit Spa-Francorchamps, op 6 juni 2021. Toeschouwers zijn helaas niet toegestaan, maar er worden videoverslagen gemaakt. Wie de eerste races op Circuit Zandvoort terug wil kijken, kan dat doen via RTL7, op 25 april 2021 om 14:00.

Snelste rijder van MotoGP™ seizoen 2021 wint een BMW M5 CS

Overzicht

Onthulling BMW i4: BMW’s eerste puur-elektrische vierdeurs coupé

HomeBMWNieuwsColin Caresani (17) domineert eerste én tweede race VRM BMW M2 Cup