Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Snelste rijder van MotoGP™ seizoen 2021 wint een BMW M5 CS

De BMW M Award competitie is een integraal onderdeel van de MotoGP™. Het komende MotoGP™ seizoen presenteert BMW M voor de negentiende keer een interessante prijs aan de rijder die zich met de snelste rondetijd weet te kwalificeren. En ook dit seizoen kan de winnaar weer uitkijken naar een prachtige prijs: hij kan namelijk een gloednieuwe BMW M5 CS in ontvangst nemen! Met dit in Frozen Deep Green uitgevoerde racemonster, kan de winnaar ook op víer wielen snelle rondetijden noteren. BMW M presenteert de betreffende auto traditiegetrouw bij de eerste MotoGP™ race in Europa, die dit jaar plaatsvindt in Portimão, Portugal. De MotoGP™ is de plek waar de werelden van Van Poelgeest en Van Harten Motorrad elkaar ontmoeten.

De BMW M5 CS maakte al deel uit van het MotoGP™ programma; deze wordt namelijk ook al gebruikt als Safety Car sinds de start van het raceseizoen in Qatar. “Het was een voor de hand liggende keuze om de productieversie aan te bieden als prijs voor de 2021 BMW M Award,” aldus Markus Flasch, CEO van BMW M GmbH. “De BMW M Awards zijn al bijna twintig jaar onderdeel van de MotoGP™. Het is altijd belangrijk voor ons geweest om de kwalificatieprestaties van de rijders te belonen met een spectaculaire prijs.”

Ook Pau Serracanta, directeur van de commerciële afdeling van MotoGP™ is enthousiast over de prijs. “Elk jaar onthult BMW M een spannende prijs voor de BMW M Award, en ook dit jaar is dat niet anders. De BMW M5 CS wekte al onze indruk in zijn rol als Safety Car; de productieversie van deze high-performance auto is met recht een spectaculaire prijs. Dit onderstreept ook weer het belang van BMW M’s deelname in de MotoGP™. Wij zijn erg benieuwd welke motorcoureur de BMW M5 CS aan het einde van het seizoen in ontvangst mag nemen.”

BMW M5 CS

BMW M breidt haar aanbod van ultra-sportieve CS modellen uit met de introductie van de BMW M5 CS. Dit gelimiteerde en speciale model combineert uitmuntende prestaties met een exclusieve en luxueuze uitstraling. De 4.4 liter V8 met 467 kW/635 pk maakt de M5 CS ook nog eens de krachtigste auto in de geschiedenis van BMW M.

Prestaties

Dankzij de M-power onder de motorkap, sprint de BMW M5 CS van 0-100 km/u in 3,0 seconden en van 0-200 km/u in 10,3 seconden. De topsnelheid is gelimiteerd tot 305 km/u. Het geweld uit de sterke V8 wordt via alle vier de wielen op het wegdek overgebracht, dankzij een M Steptronic-automaat met acht versnellingen. Het xDrive-vierwielaandrijvingsysteem biedt ook de optie om alle kracht naar de achterwielen te sturen. Bij de CS-versie heeft BMW M de M5 op verschillende fronten herzien. Ten eerste is hij een stuk lichter gemaakt, maar ook de lagerveren van de voor- en achteras zijn opnieuw afgesteld en de demperregeling is verder verfijnd. De M5 CS-sportuitlaat heeft vier onopgemaakte uitlaatpijpen. Andere kenmerken zijn de M Carbon keramische remmen.

Kenmerken

Het sportieve uiterlijk van de BMW M5 CS wordt voortgezet met meer highlights aan zowel de binnen als de buitenkant. De frontsplitter, spiegelkappen, achterspoiler, diffuser, motorkap, motorbedekking en inlaatdemper zijn gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP). Sommige elementen zijn voorzien van zichtbaar carbon. De uitzonderlijke rijervaring aan boord van de BMW M5 CS kan worden genoten door vier personen: de bestuurder en voorpassagier in M

Carbon-stoelen en twee passagiers achterin op de afzonderlijke stoelen. De Frozen Deep Green metallic lak van de auto van de BMW M Award-winnaar komt overeen met de basiskleur van de BMW M5 CS MotoGP Safety Car.

Al bijna 20 jaar BMW M Awards

De BMW M Award is slechts een van de vele onderdelen die BMW M met de MotoGP™ verbindt. De BMW M Award is al sinds 2003 onderdeel van de MotoGP™. De snelste MotoGP™ rijders van het seizoen worden altijd beloond met een exclusieve en individueel aangepaste BMW M auto aan het einde van het seizoen. Zoals er een scoreboard ontstaat bij de races, gebeurt dat ook bij de kwalificaties. BMW selecteert de winnaar aan de hand van het kwalificatie-scoreboard. Degene die de snelste rondetijden heeft neergezet, en dus over het hele seizoen de meeste punten scoort, mag de winnaarsauto in ontvangst nemen. De recordhouder is Marc Márquez, die van 2013 tot 2019 zeven keer op een rij de BMW M Award in de wacht sleepte. In 2020 plaatste Fabio Quartararo zich voor het eerst op de lijst met winnaars. Fans van over de hele wereld kunnen de BMW M5 CS alvast bekijken via de social media kanalen van BMW M GmbH en MotoGP™.

BMW iX debuteert in China met extra connectiviteit-mogelijkheden

Overzicht

Colin Caresani (17) domineert eerste én tweede race VRM BMW M2 Cup

HomeBMWNieuwsSnelste rijder van MotoGP™ seizoen 2021 wint een BMW M5 CS