bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

ONTWIKKELING BMW XM: EEN NIEUWE DEFINITIE VAN HET M-GEVOEL

De ontwikkeling van de nieuwe BMW XM is in volle gang en nadert het eindstadium. De power-SUV krijgt voor het eerst in de geschiedenis van BMW M GmbH een hybride aandrijflijn en dat biedt nieuwe kansen.

In de maanden na de onthulling van het XM Concept zijn de testrijders van BMW M GmbH aan de slag gegaan met BMW XM prototypes. Hoe de productie-XM er precies uit komt te zien wordt nog even verhuld door camouflagewrap, maar de foto’s geven al iets weg van zijn proporties. Ondanks zijn imposante omvang heeft BMW het voor elkaar gekregen om de XM een bijna perfecte 50:50 aslastverdeling te geven.

De kracht van hybride
Een nieuwe hybride aandrijflijn zorgt voor nieuwe kansen om dat unieke M-gevoel te creëren. De XM krijgt een nieuw ontwikkelde V8 motor, gekoppeld aan een elektromotor. Samen zorgen ze voor een vermogen van 650 pk en 800 Nm. Dankzij de elektromotor krijgt de XM een sublieme gasrespons, al houdt BMW de acceleratiecijfers nog even geheim. Bovendien is het accupakket goed voor 80 volledig elektrische kilometers, dus ondanks de grote benzinemotor kunnen woon-werk-ritjes zonder lokale uitstoot afgelegd worden.

Modelspecifieke ophanging voor de BMW XM
BMW heeft flink uitgepakt als het gaat om de ophanging van de XM; deze is specifiek voor dit model ontwikkeld. Elke XM krijgt standaard een Adaptive M Professional suspensie. Een bijzonder detail: de XM is de eerste BMW M-auto met een elektromechanisch rolstabilisatiesysteem. Dat zorgt voor comfort onder omstandigheden met veel oneffenheden in het wegdek. Daarnaast krijgt de xDrive aandrijving van de XM o.a. een elektronisch gestuurd sperdifferentieel in de achteras. Dit alles moet gaan zorgen voor dynamische rijervaringen op alle terreinen.

Een krachtige belofte voor de sterkste letter van het alfabet
De première van de BMW XM valt mooi samen met het 50-jarig bestaan van BMW M GmbH. “Met het debuut van de BMW XM aan het einde van ons jubileumjaar kijken we naar de toekomst, waar BMW M grenzen zal blijven verleggen,” zegt Franciscus van Meel, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW M GmbH. “Elektrificatie biedt ons nieuwe kansen om dat onmiskenbare M-gevoel op een fascinerende manier te demonstreren. Ongeacht de aandrijftechnologie zullen onze performance auto’s ook in de toekomst een onmiskenbaar M-karakter behouden.”

In 2023 bij ons in de showrooms
De serieproductie van de XM start in december 2022, in de fabriek van Spartanburg. Maar voordat het zover is, wordt de XM nog tot in de puntjes getest. BMW zal de komende tijd de laatste afstellingen finetunen, zodat de productieauto straks helemaal klaar is voor nieuwe rijervaringen. In 2023 kunt u de BMW XM in onze showrooms verwachten.

BMW XM

Overzicht

BMW X2 & BMW iX2

HomeBMWNieuwsONTWIKKELING BMW XM: EEN NIEUWE DEFINITIE VAN HET M-GEVOEL