Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Start van BMW iX1-productie in Regensburg

Start van BMW iX1-productie in Regensburg

De recentelijk opgestarte productie van de volledig elektrische BMW iX1 in Regensburg illustreert het tempo waarmee de BMW Group de elektromobiliteit opvoert. Zoals bijna twee jaar geleden werd aangekondigd, kunnen alle Duitse fabrieken van het concern nu elektrische auto’s produceren. Het kleinste model in de reeks Sports Activity Vehicles van BMW zal het volume van elektrische voertuigen een impuls geven. Milan Nedeljković, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor productie, kondigde de volgende mijlpaal al aan bij de start van de productie: “We maken waar wat we hebben beloofd. Tegen 2024 zal minstens een op de drie BMW’s die uit onze Beierse fabrieken komen een elektrisch model zijn.” Dat is wederom bewijs dat de BMW Group zijn elektrificatiestrategie systematisch uitvoert, vertrouwend op snelheid en korte afstanden.

Ook de hoogvoltage-batterij van de BMW iX1 komt uit Regensburg. De start van de productie van de nieuwe BMW iX1 betekent dat BMW Group Plant Regensburg in het kader van zijn flexibele productieproces nu alle aandrijftechnologieën op één lijn produceert – voor modellen met verbrandingsmotor, plug-in hybride en volledig elektrische modellen.

BMW iFACTORY: Digitale kopie van fabriek in Regensburg

Slank, groen, digitaal: Met zijn BMW iFACTORY stelt de BMW Group nieuwe normen en definieert het concern de toekomst van de autoproductie. Dat blijkt ook op de locatie Regensburg, waar de fabriek een pionier is op het gebied van digitalisering. Als onderdeel van een recent proefproject werd de fabriek digitaal in kaart gebracht. De resulterende digitale kopie maakt een zeer efficiënte planning van toekomstige fabrieksstructuren en productiefaciliteiten mogelijk. De spuiterij van de fabriek, bijvoorbeeld, maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Verfoppervlakken worden gescand om een onberispelijke kwaliteit te garanderen en vervolgens afgewerkt met een volledig geautomatiseerd programma dat voor elk voertuig op maat is gemaakt om een perfecte klantervaring te leveren.

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie wordt ook gebruikt bij de assemblage van voertuigen in de fabriek in Regensburg – met name AI-ondersteunde beeldherkenningsmethoden die medewerkers helpen bij kwaliteitsinspecties. Het computersysteem AIQX (Artificial Intelligence Quality Next) dat hiervoor wordt gebruikt, leert objecten zoals een persoon te herkennen uit voorbeeldbeelden, waardoor het een nuttige aanvulling is op conventionele, op camera’s gebaseerde kwaliteitsinspecties.

Voorspellend onderhoud zorgt ervoor dat technische storingen, bijvoorbeeld in transportsystemen, vroegtijdig worden opgespoord, voordat systeemuitval kan optreden. Installaties en machines worden bewaakt door middel van geautomatiseerde evaluatie van procesgegevens.

BMW Group gebruikt CO2-gereduceerd staal in wereldwijde productienetwerk

Overzicht

BMW iX Flow genoemd in TIME’s lijst van Beste Uitvindingen van 2022

HomeBMWNieuwsStart van BMW iX1-productie in Regensburg