Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW officiële partner van Art Basel in Miami Beach 2022

BMW officiële partner van Art Basel in Miami Beach 2022

BMW keert terug als officiële partner voor het 20-jarig jubileum van Art Basel Miami Beach van 1 tot 3 december 2022. Hiermee zet BMW zijn langdurige samenwerking met Art Basel voort. BMW zal de kunstinstallatie “Pulse Topology” van Rafael Lozano-Hemmer presenteren in het Superblue Miami-centrum van 28 november tot 4 december 2022. Daarbij zal BMW de geheel nieuwe en volledig elektrische BMW i7 presenteren. In deze BMW i7 zullen de interactieve impulsbewegingen van de kunstenaar te zien zijn. Ook de bekende BMW VIP-autoservice is op de beurs aanwezig.

Art Basel in Miami Beach dient sinds de lancering in 2002 als een platform dat op kunstgebied een brug slaat tussen de verschillende continenten. De editie, ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum, wordt de grootste tot nu toe met 282 exposanten uit 38 landen en gebieden.

“Pulse Topology”

In het kader van de Art Basel show in Miami presenteert BMW i in samenwerking met Superblue de meeslepende kunstinstallatie “Pulse Topology” van Rafael Lozano-Hemmers. Bezoekers kunnen een mensgerichte benadering van technologische innovaties aanschouwen. De tentoonstelling vindt plaats in Superblue Miami van 17 november 2022 tot augustus 2023.

Rafael Lozano-Hemmer, Superblue en BMW i delen een visie van een duurzame toekomst, waarin kunst en technologie leiden tot reflectie en sociale verbinding. De BMW i7 blijkt hierin centraal te staan als inspiratiebron voor de onderlinge samenwerking.

Lozano-Hemmers visionaire toepassing van biometrie toont het creatieve element in de samenwerking tussen kunst en wetenschap. In “Pulse Topology” komen individuele hartslagen samen in een ​​koor van licht en geluid.

“Pulse Topology” bestaat uit 3.000 gloeilampen die op verschillende hoogtes hangen. Op maat gemaakte polssensoren registreren de hartslagen van bezoekers. Terwijl men in de allereerste volledig elektrische BMW i7 sedan zit wordt de onzichtbare hartslag door middel van licht, geluid en grafische afbeeldingen gevisualiseerd.

Enorme drive: Winnaars van de BMW Group Award for Social Responsibility 2022

Overzicht

Start van BMW iX1-productie in Regensburg

HomeBMWNieuwsBMW officiële partner van Art Basel in Miami Beach 2022