Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Enorme drive: Winnaars van de BMW Group Award for Social Responsibility 2022

Enorme drive: Winnaars van de BMW Group Award for Social Responsibility 2022

Moed, vastberadenheid en inlevingsvermogen: de vier medewerkers die zijn erkend met de BMW Group Award for Social Responsibility 2022 geven allemaal blijk van deze eigenschappen. De 11e prijsuitreiking, gehouden op 17 november in München, bekroonde projecten in Duitsland en Libanon. De prijswinnaars komen op voor kansarme gezinnen, bieden steun aan kinderen met een handicap en gezinnen met ernstig zieke kinderen en helpen jonge mensen hun potentieel te ontdekken. Ze nemen allemaal een unieke mate van sociale verantwoordelijkheid op zich – een waarde waar de BMW Group zich voor inzet.

Prijs in hoog aanzien

Elk jaar erkent de BMW Group Award for Social Responsibility medewerkers over de gehele wereld die zich als vrijwilliger inzetten voor duurzame sociale en milieuprojecten. Dit jaar werd de prijsuitreiking voor het eerst gehouden tijdens de internationale Social Week, die de BMW Group heeft gewijd aan de sociale betrokkenheid van werknemers.

Prijzengeld voor serviceprojecten
Elk jaar schrijven medewerkers uit de hele wereld zich in voor de prijs, die binnen het bedrijf en onder het personeel in hoog aanzien staat. Naast erkenning voor hun voorbeeldige inzet ontvangen de prijswinnaars elk een bedrag van 10.000 euro voor hun serviceproject. Degenen die zijn doorgedrongen tot de laatste ronde van het selectieproces dat uit meerdere fasen bestond, ontvangen elk 2.500 euro voor hun initiatief.

Inspirerende bekroonde projecten
‘Iets terug willen doen’ wordt het vaakst genoemd wanneer de vele prijswinnaars wordt gevraagd naar hun innerlijke motivatie. Bij de prijswinnaars van dit jaar was dat niet anders.

Dit zijn de prijswinnaars van 2022:

Jean Abed werkt op de afdeling Kwaliteitsmanagement hoog voltagebatterij in München en was in 2021 medeoprichter van de non-profit organisatie ‘Power for People’ in Libanon. Petra Jenal, die eerder bij BMW Branch Saarlouis werkte en nu in deeltijd met prepensioen is, heeft de afgelopen jaren veel tijd en passie geïnvesteerd in het helpen van kinderen en tieners met een handicap.  Maik Roenisch, winnaar van de werknemersstem, werkt bij BMW Motorrad in de fabriek in Berlijn en steunt de families van kinderen met kanker in Leipzig. Tobias Schuh, de winnaar van de speciale prijs van de Vera en Volker Doppelfeld Stichting, werkt op de afdeling Quality Management Body Electronics in München en is medeoprichter van de vereniging ‘Schulinitiative Elektrotechnik’, die tot doel heeft schoolkinderen te enthousiasmeren voor elektrotechniek.

Prijsuitreiking voor het eerst tijdens de Social Week
De prijsuitreiking werd dit jaar voor het eerst gehouden als hoogtepunt van de internationale Social Week, die de BMW Group wijdde aan sociale betrokkenheid van de werknemers, met workshops en sprekerssessies onder het motto SOCIALE DRIVE. Het doel is de medewerkers nog meer te motiveren om zich in te zetten. De prijsuitreiking belichtte de impact van de deelnemers aan de prijs en inspireerde anderen om zich bij de zaak aan te sluiten. Om sociale betrokkenheid een nog grotere impuls te geven, kunnen medewerkers hun non-profit initiatieven presenteren op het nieuwe IT-platform SOCIAL DRIVE, waarmee ook betrokken personen met elkaar in contact kunnen komen. Iedereen die actief betrokken wil zijn, kan een breed scala aan ideeën vinden over hoe je sociaal betrokken kunt raken.

BMW Lifestyle lanceert GOODS WITH FREUDE-collectie: duurzaam, individueel en minimalistisch.

Overzicht

BMW officiële partner van Art Basel in Miami Beach 2022

HomeBMWNieuwsEnorme drive: Winnaars van de BMW Group Award for Social Responsibility 2022