Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW Distributieketting

BMW Distributieketting

In de motor van uw BMW zit een distributieketting die de nokkenas(sen) en de krukas met elkaar verbindt. De belangrijkste functie van de ketting is het bedienen van de in- en uitlaatkleppen tijdens de slagcyclus van de zuigers.

De zuigers in werking gesteld door verbranding in de motor. De distributieketting zorgt er voor dat beide processen op het juiste moment verlopen en perfect op elkaar aansluiten.

BMW Distributieketting
BMW Nokkenas

Veel voorkomende problemen aan de distributieketting

De distributieketting is een belangrijk onderdeel van de motor. Merkt u ook maar iets anders aan uw motor, laat uw BMW dan altijd zo snel mogelijk controleren. Een distributieketting dient tijdig vervangen te worden, om extra problemen aan de motor te voorkomen.

Opgerekte distributieketting

Een opgerekte distributieketting kunt u herkennen aan een geluid(je) afkomstig uit de motor. Het geluid begint zacht en zal geleidelijk steeds harder worden. Bij constatering van een geluid uit de motor adviseren wij u om uw BMW direct te laten controleren om kostbare (motor)schade te voorkomen.

Overslaande of gebroken distributieketting

Indien de ketting een tandje verspringt of gebroken is, dan merkt u dit direct aan uw motor tijdens het rijden. Merkt u ook maar iets anders aan de motor van uw BMW. Laat uw BMW dan zo snel mogelijk nakijken om verdere schade te voorkomen.


De distributieketting vervangen

Heeft u problemen en of mankementen met de distributieriem? Laat de distributieriem controleren, repareren en/of vervangen door onze BMW experts bij één van onze zeven Van Poelgeest vestigingen.

De maatvoering van de riem en juiste montage is zeer belangrijk. Per model BMW is het type distributieketting dan ook verschillend. Wilt u een offerte op maat? Dan hebben wij het type en uitvoering van uw BMW nodig om een prijs voor u te kunnen maken.

Laat uw gegevens en kenteken achter via onderstaand formulier en u krijgt een offerte op maat toegestuurd.

Daarom Van Poelgeest

✔️ Eerlijk advies

✔️ Altijd een prijsopgave vooraf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan

✔️ BMW opgeleide technici

✔️ Gebruik Originele BMW onderdelen

✔️ Mochten er extra reparaties nodig zijn, dan overleggen wij altijd eerst met u

HomeBMWBMW Onderhoud, Service en AccessoiresBMW OnderhoudBMW Distributieketting