Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW beweegt hemel en aarde met M850i Night Sky

De BMW 8 Serie is slechts een paar maanden op de markt, maar BMW kon zich er toch niet van weerhouden om de 8 Serie een individueel uiterlijk mee te geven. BMW heeft daarvoor een speciale afdeling én benaming voor. Namelijk: BMW Individual. Niets is deze afdeling te gek, maar het moet wel praktisch blijven. Lees: het moet te bestellen zijn voor elke klant. We hebben de BMW M850i xDrive Night Sky goed kunnen bekijken op de Genève Motorshow en ons goed laten informeren over de gebruikte meteoriet van 4,5 biljoen jaar oud.

Geïnspireerde kleur.

Op de beurs van Genève, onder de felle lampen van de BMW-stand zien we dat deze 8 een verre van standaard kleur heeft. Sterker nog, het is een kleurencombinatie. Het is een combinatie van twee basiskleuren (Black en San Marino Blue i.c.m. een multi layer afwerking) waarbij de schittering in de lak toeneemt naar mate je de auto van de onderkant verder gaat bekijken naar boven toe. Net als bij een meteorenregen heb je te maken met een blauwe onderlaag en verder naar boven wordt de lucht donkerder, maar ook de meteoren helderder. Bij deze speciale uitvoering zie je dan ook de meeste schittering (van meteorieten) op de motorkap, dak en achterklep.

3D-geprint.

Aan de buitenkant zijn accenten aangebracht om het meteorieten-uiterlijk te benadrukken. Zie daar de buitenspiegels, luchtuitlaten achter de voorwielen en remschijven met een meteorieten-uiterlijk. Allemaal met een 3D-printer gemaakt! Het is de bedoeling dat je deze drie mogelijkheden straks allemaal los kunt bestellen om je BMW 8 naar wens te personaliseren. BMW’s productmanager geeft wel eerlijk toe dat de buitenspiegels en remschijven op dit moment nog goedgekeurd moeten worden. Het niet-gladde oppervlak van de spiegels en remschijven zorgen voor vertraging van de veiligheidsgoedkeuringen. Maar BMW heeft wel als doel om ze (goedgekeurd) te kunnen leveren. Dus nog even geduld.

600 gram Asteroïde 2003 EH.

Binnenin de auto pakt BMW het anders aan. Daar is namelijk op bepaalde onderdelen van de middenconsole de echte meteoriet (Asteroïde 2003 EH) gebruikt. 600 gram van het echte meteoriet is gebruikt rondom de automaat/startknop. Dit stukje meteoriet kun je daadwerkelijk bestellen voor je BMW 8 Serie, maar niet onbeperkt. Van de originele meteoriet van ongeveer 2500 kilo is nu nog maar 26/27 kilo beschikbaar. Dat betekent dat er ongeveer 45 bestellingen geplaatst kunnen worden.

Naast de meteorieten middenconsole, is deze Night Sky voorzien van Led’s op de middenconsole die de sterrenhemel uitbeelden. Uiteraard zijn er ook LED’s op het plafond geplaatst, waardoor je het echte sterrenhemel-gevoel krijgt. Informeer bij onze adviseurs naar de mogelijkheden om uw BMW te individualiseren.

Buitenaardse prestaties.

Uiteraard hoort bij deze uitvoering ook een astronomisch snelle motor. BMW voorziet daarin door deze Night Sky-uitvoering een 4,4 liter V8 met dubbele turbo mee te geven. Daarmee is deze BMW voorzien van 523 pk en 750 Nm koppel. Met een acceleratie van 0-100 km/h in 3,7 seconden tart je daadwerkelijk de wetten van de natuur…

Plug-In hybride in elk segment!

Overzicht

Hoe nieuw is de nieuwe BMW 7 Serie?

HomeBMWNieuwsBMW beweegt hemel en aarde met M850i Night Sky