Van Poelgeest

Plug-In hybride in elk segment!

In een tijd waar bijna alle automerken het hardst schreeuwen dat ze een elektrische model hebben of binnenkort kunnen aanbieden, roept BMW hardop: “Wij willen een Plug-In hybride model in elk segment kunnen aanbieden.” Dat is stoere taal, maar hoe vertaalt dat zich naar de BMW-modellen?

Met de modellen BMW 2 Serie Active Tourer, BMW 3 Serie en BMW 5 serie had BMW al een mooi aanbod van geëlektrificeerde modellen. Maar voor BMW was dat niet genoeg. Met de toevoeging van Plug-In hybride techniek in de BMW X3, BMW X5 en nieuwe BMW 7 Serie is (vooralsnog) de elektrificatie compleet.

Geneve Motorshow 2019

Op de 2019 Genève Motorshow kiest BMW nadrukkelijk voor elektrische aandrijftechnieken. Niet alleen wordt het Genève podium gebruikt voor de introductie van nieuwe “E”-modellen, BMW introduceert bij de nieuwe BMW 3 Serie, de 330e uitvoering en opwaardeert de BMW 530e en BMW 225XE Active Tourer met nieuwe accu-techniek waarbij je meer elektrische kilometers kunt maken.

Grotere actieradius voor 530e en 225xe

Om met deze laatste twee te beginnen, de BMW 530e en BMW 225xe, zij krijgen nu nieuwere lithium-ion-accu’s waar meer kWh uit gehaald wordt. Voor de 5 Serie betekent dit een +30% actieradius stijging tot 64 elektrische kilometers. Bij de 225xe kun je nu tot 47 kilometer elektrisch rijden. De 225xe onderscheidt zich van de 530e (en 330e) door zijn “X” in de benaming. Oftewel vierwielaandrijving.

Daarmee heeft dit model gelijk een overeenkomst met de BMW X3e en BMW X5e. Deze zijn beide ook voorzien van vierwielaandrijving. Bij de 7 Serie is vierwielaandrijving bij een Plug-In hybride uitvoering een keuze. Snapt u het nog? Onze adviseurs kunnen het u nogmaals duidelijk uitleggen.

330e en X3e zijn volwaardige geëlektrificeerde BMW’s

Bij elk model is goed gekeken, naar welke vorm van elektrificatie het beste bij het model past. Gewicht speelt daarbij een belangrijke rol. Het toevoegen van meer accu’s betekent ook een lagere elektrische actieradius. Met dat in gedachte, zijn de BMW 330e en BMW X3e voorzien van een 4-cilinder Plug-In hybride motor met totaal vermogen van 252 pk. Daarmee bereikt de 330e zeer aansprekende prestaties zoals een 0-100 km/h acceleratie van 6,0 seconden. De X3e heeft hiervoor slechts een halve seconde meer nodig.

X5 en 7 Serie Plug-In krijgen meer vermogen

De wat grotere (en zwaardere) BMW X5 en BMW 7 Serie krijgen een 6-cilinder Plug-In hybride motor met meer pk’s om toch een goede BMW-rijervaring te bieden. Beide produceren een totaalvermogen van 394 pk, waarbij de BMW X5e ongeveer 80 kilometer elektrisch kan rijden en de BMW 7 Serie 50 tot 58 elektrische kilometers. Bij de BMW 7 Serie is de e-actieradius afhankelijk van de uitvoering. Je kunt namelijk kiezen uit een korte uitvoering (nog 5,12 meter lang), een lange uitvoering (+14 centimeter) of een Le xDrive. Oftewel, een lange uitvoering met vierwielaandrijving. Bij deze uitvoeringen verschilt niet alleen de actieradius, maar ook de acceleratie. Afhankelijk van de uitvoering sprint de 7 Plug-In naar 100 km/h in 5,1 tot 5,3 seconden.

BMW past de elektrische aandrijving dus aan aan het model, om zodoende elk model een BMW rij-ervaring mee te geven. 50 kilometer (WLTP) is ongeveer het minimum aan elektrische kilometers wat u kunt rijden met een vol accupakket. De elektrische aandrijving zult u het meeste ervaren én waarderen bij bijvoorbeeld inhaal-momenten. De accu’s zorgen dan, ongeacht het toerental, voor een soepele en veilige ervaring. Komt u deze nieuwe motoren zelf bij ons ervaren?

De Autosalon van Genève in foto's.

Overzicht

BMW beweegt hemel en aarde met M850i Night Sky

HomeBMWNieuwsPlug-In hybride in elk segment!