Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW biedt als eerste Wireless Charging

BMW i heeft opnieuw een wereldprimeur: BMW Wireless Charging. Een af fabriek leverbaar inductielaadsysteem voor hoogspanningaccu’s in Plug-in Hybride auto’s. Met de introductie van deze nieuwe technologie wordt opnieuw een stap gezet naar een infrastructuur waarin de accu van een elektrische auto makkelijker op te laden is dan het tanken van een conventionele auto.

BMW Wireless Charging kan de hoogspanningsaccu opladen zonder dat er een laadkabel aangesloten hoeft te worden. Daarvoor moet de auto boven de Ground Plate Module (GPM) staan, die bijvoorbeeld in de garage is geïnstalleerd. Het laadproces begint zodra de auto in de juiste positie staat en het contact uit wordt gezet met de Start/Stop-knop. De contactloze overdracht werkt met een magnetisch veld waardoor de elektrische stroom de accu van de auto oplaadt. In ongeveer drieënhalf uur is de accu van een BMW 530e iPerformance volledig opgeladen.

BMW Wireless Charging helpt de bestuurders zelfs zijn auto op de juiste positie te plaatsen. Via een wifi-verbinding legt het systeem contact met het laadstation. De Control Display geeft de situatie rond de auto weer en laat met gekleurde lijnen en iconen de juiste positie zien – met een marge van 7cm in de lengterichting en 14cm zijwaarts.
De GroundPad kan ook buiten geïnstalleerd worden, waar hij in alle weersomstandigheden bruikbaar is. Alle elektrisch geleidende componenten zin afgeschermd voor regen en sneeuw. Daarnaast is het GroundPad bestand tegen het gewicht van een auto die er overheen rijdt. De prijzen van het systeem bestaan uit € 950 voor de optie BMW CarPad Wireless Charging (CPM) en € 2.380 voor het accessoire Ground Plate Module (GPM).

Momenteel is het systeem beschikbaar voor de BMW 530e iPerformance in Duitsland. Binnenkort zal het systeem ook beschikbaar zijn in Nederland.

De nieuwe BMW Z4 aangekondigd

Overzicht

De nieuwe BMW 8 Serie Coupé

HomeBMWNieuwsBMW biedt als eerste Wireless Charging