Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW Brilliance Automotive bouwt 6.000.000e auto

BMW Brilliance Automotive bouwt 6.000.000e auto.

De BMW i5 die onlangs van de productielijn rolde in de fabriek Dadong in China vormde een ware mijlpaal: het volledig elektrische model in de kleur Frozen Pure Grey was de 6 miljoenste auto die werd gemaakt door de joint venture BMW Brilliance Automotive (BBA).

Het duurde slechts 15 maanden om de laatste miljoen auto’s te produceren en de grens van vijf miljoen werd pas in februari vorig jaar gepasseerd. De nieuwe mijlpaal getuigt van de enorme dynamiek en concurrentiekracht van het productienetwerk in Shenyang, waar de productievolumes hoog blijven, zelfs nu de BBA-fabrieken zich voorbereiden op de productie van de Neue Klasse.

De 6 miljoenste auto is een symbool van de uitstekende prestaties die hier in Shenyang worden geleverd”, zegt Milan Nedeljković, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor de productie van het bedrijf. “Net als in al onze andere fabrieken over de gehele wereld ligt de focus hier op concurrentievermogen en innovatie.”

Kunstmatige intelligentie ondersteunt kwaliteitsborging.

Ook de 6.000.000e BMW onderging alle gebruikelijke rigoureuze kwaliteitscontroles die plaatsvinden in de fabriek in Shenyang, waaronder de Automatic Surface Inspection in de lakstraat. Hierbij wordt elke auto 100.000 keer gefotografeerd en wordt kunstmatige intelligentie gebruikt om onzuiverheden, vezels, krassen of andere kleine defecten in de lak op te sporen – dit proces is betrouwbaar en tot op de millimeter nauwkeurig. Alle onregelmatigheden worden met een laser op het oppervlak gemarkeerd en verholpen.

Voorbereidingen voor de Neue Klasse gaan door.

Ondertussen bereidt Shenyang zich ook voor op de start van de productie van de Neue Klasse. De BMW Group bouwt momenteel vijf assemblagefaciliteiten voor hoogvoltage-batterijen op drie continenten over de hele wereld, waarvan één in Shenyang. Hier zullen, na een investering van 10 miljard RMB, hoogvoltage-batterijen van de zesde generatie worden geproduceerd. Het gebouw voor de nieuwe faciliteit werd afgelopen november opgeleverd en de installatie van de fabriek en apparatuur is sinds maart van dit jaar in volle gang. De eerste batterijen uit de voorserie zullen naar verwachting eind dit jaar van de productielijn rollen. Tegelijkertijd wordt in het plaatselijke R&D-centrum begonnen met uitgebreide tests en lokalisatiecertificeringen.

De Neue Klasse zal in 2025 wereldwijd op de markt komen en China zal vanaf 2026 de eerste Neue Klasse-modellen produceren. Alle drie de BBA-fabrieken – Dadong, Tiexi en Lydia – kunnen al volledig elektrische auto’s maken.

GT World Challenge Europe: BMW M Team WRT wint in Misano – Valentino Rossi behaalt thuisoverwinning in Italië

Overzicht

De nieuwe BMW M4 CS

HomeBMWNieuwsBMW Brilliance Automotive bouwt 6.000.000e auto