Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

GT World Challenge Europe: BMW M Team WRT wint in Misano – Valentino Rossi behaalt thuisoverwinning in Italië

GT World Challenge Europe: BMW M Team WRT wint in Misano – Valentino Rossi behaalt thuisoverwinning in Italië.

Wat een raceweekend voor BMW M Team WRT: het Belgische team domineerde het tweede evenement van het seizoen in de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Sprint Cup in Misano (Italië) en behaalde in beide races de overwinning. In de eerste race ‘s middags herhaalde Valentino Rossi (Italië) zijn thuisoverwinning van vorig seizoen samen met Maxime Martin (België). Dries Vanthoor en Charles Weerts (ook uit België) maakten het succesverhaal compleet voor de BMW M4 GT3.

In de tweede race, die ’s avonds in het donker werd verreden, waren Vanthoor en Weerts onverslaanbaar. Rossi en Martin eindigden als derde. In het algemeen klassement van de Sprint Cup hebben Vanthoor en Weerts de leiding genomen na twee van de vijf races.  In de kwalificatie op vrijdag maakten de polepositions in beide sessies duidelijk dat BMW M Team WRT en de BMW M4 GT3 erg sterk waren in Misano. Dat werd bevestigd tijdens de races. Terwijl Vanthoor en Weerts zich met hun tweede seizoensoverwinning na de openingsrace op Brands Hatch (Groot-Brittannië) verzekerden van een zeer goede positie in de titelstrijd, zal de BMW M4 GT3 met startnummer 46 na zijn twee gastoptredens in de Sprint Cup de rest van het seizoen alleen nog in de Endurance Cup uitkomen.

Voorsprong vergroot.

In de Silver Cup behaalden Calan Williams (Australie) en Sam De Haan (Groot-Brittannië) in de Team WRT BMW M4 GT3 met startnummer 30 ook twee overwinningen in Misano en daarmee hebben ze hun voorsprong in het algemeen klassement aanzienlijk vergroot. Daarnaast finishte Century Motorsport, in zijn debuutseizoen in de GT World Challenge Europe, in race twee als tweede in de Bronze Cup. BMW M fabrieksrijder Dan Harper en Darren Leung (beide uit Groot-Brittannië) deelden de BMW M4 GT3 met startnummer 991.

Klasse bewezen.

Andreas Roos (hoofd BMW M Motorsport) was erg blij met het resultaat: Ik wil BMW M Team WRT graag feliciteren met het succes dat ze behaalden tijdens het raceweekend in Misano. ”Twee overwinningen, waaronder het tweede thuissucces voor Valentino Rossi samen met Maxime Martin, en de leiding in het algemeen klassement van de GT World Challenge Europe Sprint Cup voor Dries Vanthoor en Charles Weerts na hun klinkende overwinning – helemaal geweldig!’En dan waren er ook nog twee successen in de Silver Cup voor Calan Williams en Sam De Haan – het team onder leiding van Vincent Vosse heeft opnieuw zijn klasse bewezen. ”Ik ben ook erg blij met de sterke resultaten voor Century Motorsport in de Bronze Cup. Het team is vanaf het begin goed op dreef in zijn eerste seizoen in de zeer competitieve GT World Challenge Europe. De BMW M4 GT3 heeft tot nu toe vier van de vijf seizoensraces gewonnen op Le Castellet, Brands Hatch en Misano, waarmee de racewagen zijn veelzijdigheid bewijst op drie totaal verschillende circuits. Dit maakt ons erg optimistisch voor de rest van het seizoen. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze successen!”

Indrukwekkend aantal overwinningen.

Ook Vincent Vosse, Team Principal BMW M Team WRT, kijkt tevreden terug: “We hebben nu 50 overwinningen behaald in de GT World Challenge Europe Sprint Cup, een indrukwekkend aantal. ”Ik kan het team niet genoeg prijzen voor de prestaties tijdens de pitstops vandaag. Iedereen deed het perfect. Ik ben vooral blij omdat we sterk zijn teruggekomen na ons lastige weekend in het FIA WEC op Spa-Francorchamps. Nu kunnen we met een goed gevoel gaan aftellen voor Le Mans.”

Julie Mehretu’s BMW Art Car beleeft wereldpremière in Centre Pompidou in Parijs

Overzicht

BMW Brilliance Automotive bouwt 6.000.000e auto

HomeBMWNieuwsGT World Challenge Europe: BMW M Team WRT wint in Misano – Valentino Rossi behaalt thuisoverwinning in Italië