Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW Concept 4

Op de 68e IAA Cars-show in Frankfurt heeft BMW ons, naast de BMW i Hydrogen NEXT, nóg een primeur gegeven. De BMW Concept 4. Domagoj Dukec, hoofd van BMW Design: “De nierengrille is altijd een kenmerk van BMW modellen geweest. De BMW Concept 4 presenteert hierop een zelfverzekerde en stijlvolle kijk.”

Het is een echte vooruitblik op de expressief vormgegeven BMW 4 Serie. Een uniek concept voor een zeer unieke auto. Wij maakte een rondje en nemen u graag mee.

Het nieuwe gezicht: de voorkant
Zoals wel vaker bij de “nieuwe” BMW’s valt de grote nierengrille inderdaad op. Maar als wij verder nadenken over de reden waarom deze groot is, dan valt dat te verklaren in één woord: “prestaties”. De nierengrille en luchtinlaten geven de Concept 4 zijn karakter, maar eveneens de motor véél frisse lucht; wat zorgt voor betere koeling en prestaties.

Het feit dat de grille verticaal georiënteerd is past naadloos in het verleden van BMW: kijk naar legendarische klassiekers als de BMW 328 en de BMW 3.0 CSi. Een mooie hommage aan BMW’s succesvolle geschiedenis als fabrikant van mooie coupés.

Aan de voorkant zien wij vooral een moderne uitstraling met een sterke identiteit. Én wees gerust, doorgaans zijn de productiemodellen minder “uitbundig” vormgegeven dan de studiemodellen.

De esthetische essentie: de zijkant
De BMW Concept 4 beschikt over de kenmerkende coupé verhoudingen, maar dan moderner dan ooit tevoren. De lange motorkap, de lange wielbasis, de vloeiende daklijn en korte overhangen creëren een modern, elegant en dynamisch design. Het is een waar samenspel van strakke lijnen en uiterst precieze contouren dat de Concept 4 begeerlijk maakt. De kleur Forbidden Red accentueert de auto uitstekend.

De belangrijkste lijn tussen de wielkasten is relatief laag geplaatst, wat een laag visueel zwaartepunt creëert. Een atletisch design waarbij tevens de lange daklijn soepel doorvloeit naar het kofferdeksel, de “gespierde schouders”.

Helder, opvallend en dynamisch: de achterkant
Zoals een sportieve auto betaamt ligt de achterkant van de BMW Concept 4 laag op de weg. De achterkant gaat door, waar de voorkant ophield. Sportiviteit loopt door elk element van de achterkant en creëert een opvallend kenmerk. De verticale luchtuitlaten sieren het onderste deel van de achterkant en benadrukken de brede houding van de auto. De L-vormige LED-achterlichten onderstrepen, met hun driedimensionale vormgeving, de sportiviteit van een moderne auto als de Concept 4.

Reis in stijl met de BMW 8 Serie Gran Coupé

Overzicht

'Low Car Diet' voor Amstelveense ambtenaren

HomeBMWNieuwsBMW Concept 4