Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Reis in stijl met de BMW 8 Serie Gran Coupé

Naast zijn sportieve buren, de M8 coupé en de M8 cabrio, staat de BMW M850i Gran Coupé er op de IAA in Frankfurt bij als de chique oom van de familie. Je hoort hem bijna denken: laat die jonkies maar met hun wilde haren en sportieve uiterlijk. Een uitstraling van luxe en verfijning, daar gaat het om.

Toen de BMW 8 Serie werd geïntroduceerd, waren er alleen een coupé en een cabrio beschikbaar. Nu wordt deze familie uitgebreid met de Gran Coupé. Voor als je een 8 Serie wil maar ook extra mensen wil meenemen, zo werd uitgelegd op de autosalon. Gelukkig doet een extra set deuren geen afbreuk aan de sportieve uitstraling: hier zorgt de schuin aflopende daklijn wel voor. Niemand zal twijfelen aan de capaciteiten van de BMW 8 Serie Gran Coupé.

Pure luxe ervaar je als je instapt. De Gran Coupé is 20 centimeter langer dan de andere varianten en deze extra ruimte is terug te vinden in het interieur. Toch weegt de Gran Coupé slechts 70 kilo meer dan de coupé. Zowel voorin als achterin staan twee comfortabele zetels. Passagiers achterin zijn nog nooit zo comfortabel vervoerd als in de 8-serie Gran Coupé. Door het exclusieve, optionele panoramadak wordt de ruimtebeleving nog intenser.

De aandrijving wordt verzorgt door een V8 benzinemotor met 530pk, een 6-cilinder benzinemotor met 340pk of een dieselmotor van 320pk. Een achttraps automaat zorgt dat deze kracht soepel wordt vertaald in snelheid. De automaat kan uiteraard ook bediend worden via flippers aan het stuur. Een Gran Coupé-versie van de M8 zal binnenkort worden onthuld.

De BMW 8-serie Gran Coupé is de ultieme combinatie tussen sportiviteit en luxe. Wellicht is dit de reden dat hij in Frankfurt tussen de M8-modellen en de andere BMW’s stond: zowel tussen de sportwagens als bij de luxe BMW’s voelt hij zich thuis. Het beste van beide werelden!

BMW Vision M NEXT: de toekomst is hier

Overzicht

BMW Concept 4

HomeBMWNieuwsReis in stijl met de BMW 8 Serie Gran Coupé