Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW Vision M NEXT: de toekomst is hier

Op de IAA in Frankfurt toont BMW niet alleen zijn nieuwste modellen, maar ook enkele interessante studies. Deze zijn interessant omdat ze tonen waar BMW heen wil in de toekomst en waar wij met zijn allen aan toe zijn. De BMW Vision M NEXT is verreweg de meest opvallende. Als dit de toekomst is, dan hoeven we ons geen zorgen te maken.

De BMW Vision M NEXT lijkt een mix tussen de i8 en enkele van BMW’s meest legendarische sportwagens uit het verleden. Het is een hybride sportwagen met 600pk, aangedreven door vier elektromotors en een viercilinder benzinemotor. Vanuit stilstand ben je in drie seconden op 100 km/u. Dit houdt je vervolgens slechts een uur vol, want het bereik is slechts 100 kilometer. Het is dan ook geen model bedoeld voor productie.

Het is met name de styling die de aandacht trekt. Vanaf de zijkant zijn veel lijnen van de BMW i8 te herkennen. Erg opvallend is het grote oranje vlak bij het achterwiel. Deze en andere oranje details verwijzen direct naar de BMW Turbo uit 1972. De vorm van de dunne achterlichten, die de hele achterkant omvatten, en het dubbele verlichte BMW-logo achterop verwijzen ook naar deze legendarische conceptwagen.

Ook de ruggegraat die over de motorkap loopt verwijst naar de Turbo, al is deze bij de BMW Vision M NEXT verdiept om de dubbele nieren van de grille te benadrukken. Deze lopen door tot enorme luchtgaten in de motorkap. De louvres over de achterruit verwijzen naar de BMW M1, de legendarische sportauto die voortkwam uit de BMW Turbo.

De grille is fantastisch verlicht, iets waar BMW al eerder mee geëxpirimenteerd heeft en dat we in de toekomst wellicht gaan zien in productiemodellen. Ook het gebruik van gerecycled carbon fiber is iets dat we vast meer gaan zien. Of we de vleugeldeuren gaan terugzien, valt nog te bezien.

Het interieur is vrij minimalistisch: niets mag de bestuurder afleiden van het echte rijden. Want rijden: daar gaat het om. BMW benadrukt dat het ook in de toekomst gaat om “Freude am Fahren”: puur rijplezier. Dit, gecombineerd met het fantastische uiterlijk van de Vision M NEXT, geeft iets om naar uit te kijken.

De BMW 1 Serie staat weer op 1

Overzicht

Reis in stijl met de BMW 8 Serie Gran Coupé

HomeBMWNieuwsBMW Vision M NEXT: de toekomst is hier