bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW Group wil levering chips garanderen

Door onder meer een overeenkomst aan te gaan met hightech microchipfabrikant INOVA en Globalfoundries heeft de BMW Group de levering van enkele miljoenen halfgeleiders per jaar veiliggesteld. De eerste chips zullen worden geleverd voor de BMW iX.

De BMW Group verkent nieuwe manieren om met leveranciers samen te werken en, in het geval van strategisch belangrijke componenten, nauwer betrokken te raken bij het leveranciersnetwerk. Om de levering van halfgeleiders op lange termijn veilig te stellen, heeft het concern een rechtstreekse overeenkomst gesloten met de microchipontwikkelaar INOVA Semiconductors en met Globalfoundries, een fabrikant van halfgeleiders met veel eigenschappen. De overeenkomst garandeert de BMW Group de levering van enkele miljoenen microchips per jaar. De microchips zullen worden gebruikt in de mede door de BMW Group ontwikkelde ISELED smart LED-technologie, die voor het eerst zal worden toegepast in de BMW iX en vervolgens in andere modellen. De aflevering van de BMW iX is begin november van start gegaan.

Dr. Andreas Wendt, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor inkoop en het leveranciersnetwerk: “Deze baanbrekende overeenkomst markeert de volgende logische stap in het veiligstellen van onze bevoorrading op een nog evenwichtiger en pro-actievere manier in de toekomst.”

Deze overeenkomst is een voorbeeld van het streven naar een meer veerkrachtige partnerschapsbenadering van de toeleveringsketen om het evenwicht tussen vraag en aanbod voor chips in de auto-industrie te herstellen, en van de inspanningen om technologische innovatie verder te versnellen.

“Deze overeenkomst direct met een OEM is zeker nieuw terrein voor ons als halfgeleiderfabrikant”, zegt Robert Kraus, CEO van INOVA Semiconductors. “Maar we zijn ervan overtuigd dat deze innovatieve benadering van partnerschap in de hele productieketen ons zal helpen onze doelstellingen te bereiken. Op deze manier kunnen we de leveringen aan onze klanten veiligstellen en zorgen voor een hoge betrouwbaarheid van de planning gedurende de lange chipproductiecycli. Het is een echte win-win situatie.” Mike Hogan, senior vice president en general manager met verantwoordelijkheid voor de divisies Automotive, Industrial en Multi-market bij Globalfoundries: “Deze overeenkomst met de BMW Group en INOVA laat zien hoe de bedrijven samenwerken om innovatieve slimme LED-technologie te ontwikkelen voor de nieuwe BMW iX en om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor de auto’s van morgen.”

Enkele duizenden halfgeleiders per auto

Afhankelijk van de uitrustingsopties bevat elke auto enkele duizenden halfgeleiders die essentieel zijn voor alle elektronische features. Zij vervullen verschillende functies door reken- en controletaken in computers uit te voeren, gegevens op te slaan of zelfs meerdere taken tegelijk uit te voeren. Het aandeel van elektronische componenten in voertuigen zal in de toekomst waarschijnlijk verder toenemen.

BMW iX behaalt hoogst mogelijke Euro NCAP score

Overzicht

De BMW Concept XM – M power en luxe in zijn meest extreme vorm

HomeBMWNieuwsBMW Group wil levering chips garanderen