bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De BMW Concept XM – M power en luxe in zijn meest extreme vorm

De BMW Concept XM – M power en luxe in zijn meest extreme vorm

Tijdens de Art Basel 2021 Miami Beach show laat BMW M GmbH een extravagant vormgegeven auto met een heel nieuw concept aan de wereld zien. De BMW Concept XM vormt een voorbode van het krachtigste productiemodel van BMW M, dat eind 2022 wordt geïntroduceerd.

In 1978 debuteerde het eerste M model van BMW: de M1. Het was ook de eerste auto met middenmotor van de Beierse fabrikant. Meer dan 40 jaar later stelt BMW zijn tweede op zichzelf staande M model voor: de BMW Concept XM.

Hoewel de Concept XM en de M1 hun technische basis delen, hadden deze twee auto’s niet meer van elkaar kunnen verschillen. De XM is een hoge, door een V8 aangedreven plug-in hybride crossover met een verbluffend vermogen van 750 pk (551 kW) en een koppel van 1.000 Nm. Deze extravagant gelijnde concept car is een voorproefje van een productieversie die in 2022 zal debuteren, waarschijnlijk voor modeljaar 2023.

Maximaal 48 kilometer elektrisch

De XM kan maximaal 48 kilometer volledig elektrisch rijden met hulp van het nieuw ontwikkelde M Hybrid aandrijfsysteem. Qua stijl lijkt de Concept XM op geen enkele andere BMW die we ooit hebben gezien, met als hoogtepunt twee enorme niervormige grille-elementen aan de voorkant. Dit zijn de grootste nieren die tot op heden op een BMW werden gemonteerd. Ze hebben verlichte randen die in het donker voor een unieke uitstraling zorgen, met sierlijke led-koplampen die zijn opgesplitst in twee afzonderlijke modules aan weerszijden.

Enorme 14-spaaks 23-inch wielen zorgen voor een indrukwekkende uitstraling, terwijl driehoekige, vierhoekige uitlaateinden de achterbumper sieren. De ultraslanke led-achterlichten reiken van de rand van de achterklep tot aan de achterspatborden, terwijl de achterruit is voorzien van een uniek wigvormig ontwerp met twee BMW-logo’s die in elke hoek van het glas zijn geëtst – een subtiele verwijzing naar de twee badges van de M1 die op zijn dakstijlen zijn geplaatst.

De binnenkant van de XM is al net zo opvallend gelijnd als de buitenkant, het is een uitnodigende plek. Het op de bestuurder gerichte dashboard combineert vintage-look bruin leder met koper- en koolstofvezelaccenten. En de nieuwste versie van iDrive 8 siert het dashboard met een enorme gebogen interface, die er nog altijd even goed uitziet.

De tweede rij creëert een lounge-achtige ervaring voor de twee achterpassagiers met een aquamarijnkleurige bank die met fluweel is bekleed en is voorzien van stikselwerk in een diamantpatroon. Bovendien is de hemelbekleding voorzien van een unieke driedimensionale prismastructuur die volledig verlicht is en in combinatie met de sfeer-leds, die in alle drie de BMW M kleuren oplichten, een indrukwekkende interieur-lichtshow oplevert.

BMW Group wil levering chips garanderen

Overzicht

Nieuwe energielabels aan elektrische auto’s toegekend: BMW samen met Tesla op kop

HomeBMWNieuwsDe BMW Concept XM – M power en luxe in zijn meest extreme vorm