bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW iX behaalt hoogst mogelijke Euro NCAP score

Het nieuwe technologie vlaggenschip van de BMW Group maakte bij de Euro NCAP-tests indruk met een uitstekende bescherming van de inzittenden. Het model is onder meer voorzien van een nieuwe interactieve airbag tussen bestuurder en voorpassagier die het risico op letsel bij een zijdelingse aanrijding vermindert. Geavanceerde rijhulpsystemen helpen aanrijdingen met voetgangers en fietsers te voorkomen.

5 sterren Euro NCAP

De BMW iX behaalde vijf sterren in alle testcategorieën van de Euro NCAP crashtest. Bij de beoordeling van de bescherming van volwassen inzittenden benadrukten de testers onder andere de effectiviteit van de nieuwe interactieve airbag tussen de bestuurder en de voorpassagier, die extra bescherming biedt tegen verwondingen in het geval van een aanrijding van opzij. De veiligheid van kinderen achterin de BMW iX kreeg eveneens de hoogst mogelijke score voor zowel frontale als zijdelingse botsingen.

Bovendien zorgt het geïntegreerde veiligheidsconcept van de BMW iX voor de hoogste mate van passagiersbescherming. Naast nauwkeurig gecoördineerde veiligheidssystemen omvat dit zeer veerkrachtige draagstructuren en nauwkeurig ontworpen vervormingszones die de impact van een aanrijding absorberen en weg houden van het passagierscompartiment.

De BMW iX beschikt onder meer over een waarschuwingssysteem voor frontale botsingen met remingreep, dat zowel voetgangers en fietsers als voertuigen kan detecteren. Bovendien werkt het automatische noodremsysteem nu ook bij het afslaan, waardoor het risico voor voetgangers bij het afslaan en het risico van botsingen met tegenliggers bij het links afslaan tot een minimum wordt beperkt.

Actieve motorkap

Mocht er toch een aanrijding plaatsvinden, dan wordt het risico op letsel voor kwetsbare weggebruikers beperkt door zorgvuldig ontworpen carrosserie-elementen en flexibele structuren aan de voorzijde van de auto. De BMW iX beschikt ook over een actieve motorkap, die door middel van een pyrotechnisch ontstekingsmechanisme omhoog komt zodra de sensoren een aanrijding waarnemen. Hierdoor ontstaat een vervormingszone die direct contact tussen de voetganger of fietser en harde componenten in de motorruimte voorkomt.

Andere standaardvoorzieningen van de BMW iX zijn een attentie-assistent, lane departure warning en snelheidslimietherkenning, die positief werden beoordeeld door Euro NCAP. Als optie is er het Driving Assistant Professional-pakket, dat ook stuurassistentie en rijbaanassistentie omvat.

BMW test de nieuwe i7 onder extreme omstandigheden

Overzicht

BMW Group wil levering chips garanderen

HomeBMWNieuwsBMW iX behaalt hoogst mogelijke Euro NCAP score