Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW i Hydrogen Next: Waterstof heeft de toekomst

BMW i Hydrogen Next: Waterstof heeft de toekomst
BMW maakt rijden geweldig, dat weet iedereen. Premium, sportief én vooruitstrevend, daar staat BMW voor. Hiervan is de BMW i Hydrogen Next het perfecte voorbeeld. Heeft u al kennisgemaakt?

Waterstof is de brandstof van de toekomst
Jarenlang is BMW al koploper op het gebied van mobiliteitsoplossingen. Naast uitbreiding van het bestaande modellenprogramma en spectaculaire ontwikkelingen binnen het BMW i-programma, heeft BMW wederom groot nieuws: de BMW i Hydrogen Next.

Al sinds 2013 werkt BMW nauw samen met de Toyota Motor Corporation voor de ontwikkeling van brandstoftechnologie. Waterstof heeft de toekomst en zou als uitstekend alternatief, naast benzine, diesel en elektriciteit, kunnen worden aangeboden. Dit betekent een vierde brandstofsoort binnen het al zeer uitgebreide BMW-programma.

BMW werkt samen: volledige expertise benut
De BMW i Hydrogen Next is het eerste succesvolle resultaat uit de samenwerking met Toyota Motor Corporation. Beide merken benutten hun volledige expertise. Zo is de BMW i Hydrogen Next voorzien van brandstofcellen van Toyota, terwijl BMW de waterstofauto van hardware voorziet. 

Dit alles draagt bij aan een optimale rijbeleving en kunt u in de tweede helft van dit decennium tijdens een proefrit zelf ervaren! De eerste tests met een aantal BMW X5-exemplaren met waterstoftechniek staan gepland voor 2022.

BMW i Hydrogen Next: de techniek
De unieke BMW i Hydrogen Next beschikt over de laatste brandstofceltechnieken. De auto is voorzien van een 374 pk sterke elektromotor en twee waterstoftanks (onder een druk van 700 bar). De tanks kennen een gezamenlijke capaciteit van 6 kilogram waterstof. Het vullen neemt slechts 3 tot 4 minuten in beslag, waarna de auto over een forse actieradius beschikt van 650 kilometer. Bovendien kent de BMW i Hydrogen Next geen uitstoot. Het enige wat de auto verlaat is schoon water. 

12 nieuwe elektrische modellen vóór 2023
BMW richt zich, naast modellen op waterstof, ook op elektrische mobiliteit. Binnenkort wordt het BMW i-programma fors uitgebreid. Zo kunt u rekenen op de komst van de BMW iX3 en de  BMW i4. De iX3 wordt in het laatste kwartaal van dit jaar beschikbaar, terwijl de spectaculaire i4 volgend jaar zijn opwachting maakt.

In totaal lanceert BMW vóór 2023 maar liefst 25 nieuwe modellen. Minimaal 12 daarvan beschikken over een volledig elektrische aandrijflijn.

BMW X1 xDrive25e PHEV

Overzicht

BMW 2 Serie Gran Coupé

HomeBMWNieuwsBMW i Hydrogen Next: Waterstof heeft de toekomst