bmw-greybmw-i-greybmw-i-whitebmw-m-greybmw-m-whitebmw-whiteicon-aftersales-miniicon-aftersalesicon-arrow-left-miniicon-arrow-lefticon-arrow-right-miniicon-arrow-righticon-aticon-calculator-miniicon-calculatoricon-calendaricon-cars-miniicon-carsicon-checkicon-compareicon-crossicon-downloadIcon-elektricicon-facebookicon-fullscreenicon-gasolineicon-google-plusicon-gridicon-homeicon-infoicon-instagramicon-linkedinicon-listicon-mailicon-markericon-mobileicon-navigation-toggleicon-peopleicon-phone-miniicon-phoneicon-pinteresticon-printicon-recycleicon-searchicon-shareicon-star-filledicon-staricon-tickicon-toggleicon-whatsapp-filledicon-whatsappicon-wheelicon-xicon-youtubelogo-google-colorlogo-google-glogo-googleminitransmission
Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW i4 aangekondigd voor 2021

Naast de nieuwe modellen op de stand van Mondial Paris, wordt er een vooruitblik gedaan door Harald Krüger (BMW CEO) op de toekomst van BMW.

In zijn persconferentie liet hij weten dat BMW toe is aan haar vijfde elektrische model. De BMW i4 is een feit, en zal vanaf 2021 op de markt zijn. Krüger liet helaas niets los over de techonologische hoogstanden in de nieuwe BMW i4, maar de verwachting is dat dit model op de eerder gepresenteerde i Vision Dynamics zal lijken. Dit conceptmodel accelereert in vier seconden naar 100 kilometer per uur, beschikt over een actieradius van 600 kilometer en heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur.

De BMW i4 zal vallen onder ‘Gen 5’ van BMW’s ‘Road to 2025’-plan. Samen met de iNext en andere nog niet aangekondigde elektrische modellen van BMW zullen deze beschikken over modulaire accupacks waarmee de range varieert van 450km tot 700km op één lading. Er wordt verwacht dat de BMW i4 het accupack met de grootste laadcapaciteit krijgt; 120 kWh, wat goed is voor 700km actieradius.

Verder liet BMW’s CEO weten dat er wereldwijd meer dan 100.000 volledig elektrische voertuigen rijden. Tel daar de plug-in hybrides bij op, dan hebben we het over ruim 300.000 (deels) elektrische BMW’s op de weg.

BMW 3 Serie: In gesprek met Adrian van Hooydonk

Overzicht

De nieuwe BMW X5 op Mondial Paris

HomeBMWNieuwsBMW i4 aangekondigd voor 2021