Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

De nieuwe BMW X5 op Mondial Paris

De 5 van de nieuwe BMW X5, wat is er nieuw?

Morgen, 4 oktober begint de Parijs Motorshow. De Parijs Motorshow (Mondial Paris) is één van de grootste autobeurzen van Europa waar fabrikanten hun nieuwste modellen voor het eerst aan het publiek laten zien. We mochten gisteren al een kijkje komen nemen voor de onthulling van de nieuwste BMW-modellen. Naast de nieuwe BMW Z4 en uiteraard de nieuwe BMW 3 Serie, stond ook de nieuwe BMW X5 op de BMW-stand te glimmen. We hebben de nieuwe X5 met de huidige X5 vergelijken en hebben voor u de vijf belangrijkste wijzigingen verzameld om aan te geven wat deze nieuwe X5 zo aantrekkelijk maakt.

1. Robuuster uiterlijk
De grille is bewust een stuk groter. De luchtinlaat onder de grille van de huidige BMW X5 is opgeofferd voor een stoerdere uitstraling. De voorbumper bestaat nu uit drie grote lucht-inlaten. Dit vormt nu meer één geheel met de koplampen en nieuwe grille er boven. LED-technologie zorgt ervoor dat de achterlichten slanker ogen en de koplampen kunnen nu ook worden voorzien van BMW’s laserlight.

De lijn over de zijkant van de auto, gaat bij de achter-deurgrepen omhoog om de X5 ook stilstaand een dynamische indruk te geven. Er werd ons gemeld dat we deze dynamische lijn bij toekomstige BMW-modellen vaker terug zullen zien.

2. Meer ruimte voor achter-passagiers en bagageruimte
De X5 is een kleine vier centimeter in lengte gegroeid. Die groei is ten goede gekomen aan extra ruimte voor de achter-passagiers en de bagageruimte. De bagageruimte meet nu maar liefst 645 liter! Zodoende is er ook weer genoeg ruimte voor een optionele derde zitrij.

3. Nieuw infotainment-systeem met nieuwe functies
Het dashboard van de nieuwe BMW X5 komt nu overeen met de nieuwe BMW 3 Serie en BMW Z4, wat betekent dat hij intuïtiever ingedeeld is. De belangrijkste knoppen zijn op twee plaatsen gegroepeerd en er zijn nu meer mogelijkheden om het infotainment systeem te bedienen. U kunt het infotainment systeem op vier manieren bedienen: door het touch screen aan te raken, de Touch Controller te gebruiken, via Voice Control, maar ook via gebaren (Gesture Control). Dat houdt in: handbewegingen maken voor het scherm. Daar zijn een paar extra “handgebaren” bijgekomen. Ervaar het zelf in de showroom.

4. Nu ook met luchtvering en xOffroad pakket
Voor het eerst is de BMW X5 nu ook leverbaar met luchtvering op beide assen. Dus op de voor- en achteras. Dit zorgt uiteraard voor veel comfort, maar ook voor extra off-road eigenschappen. De luchtvering verlaagt de auto automatisch met 10mm bij snelwegsnelheden. De totale hoogte van de auto is tot 80mm te verstellen.
Vanwege de toevoeging van luchtvering aan de optielijst, kun je nu ook het xOffroad Pack bestellen. Bij het xOffroad Pack krijg je standaard luchtvering die de auto 6 centimeter extra kan verhogen. Daarnaast wordt de BMW X5 voorzien van extra beschermingspanelen onder de voor- en achterzijde én een M Sport Differentieel voor dynamischere/sportievere rijeigenschappen.

5. Plug-in met meer dan 4-cilinders
De Plug-In BMW X5, xDrive45e, krijgt twee extra cilinders extra. In 2019 wordt de xDrive45e geleverd met een 3,0 liter zescilinder. Tezamen met een grotere batterij, kun je straks tot 80 kilometer en maximaal 140 km/h volledig elektrisch rijden. Het vermogen is hiermee gegroeid tot 394 pk en 600 Nm. Met de lagere uitstoot en daaraan gekoppelde lagere BPM, krijgt de Plug-In een aantrekkelijke prijs/pk-verhouding. De overige motoren zijn een 40i benzine met 340 pk/450 Nm, een 30d met 265 pk/620 Nm en de machtige M50d met 400 pk/760 Nm.

Samengevat vinden wij de nieuwe BMW X5 erg geslaagd! Hij neemt duidelijk afstand van zijn kleinere X-broertjes en onderscheidt zich ten opzichte van de concurrentie met nieuwe techniek voor zijn verlichting en infotainment-systeem. De optionele toevoeging van luchtvering is een goede keuze! Vanaf zaterdag 24 november staat de nieuwe X5 bij ons in de showroom.

Ontdek de BMW X5

BMW i4 aangekondigd voor 2021

Overzicht

Zakenauto van het Jaar 2019: BMW 5 Serie

HomeBMWNieuwsDe nieuwe BMW X5 op Mondial Paris