Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

Zakenauto van het Jaar 2019: BMW 5 Serie

Met grote voorsprong heeft de BMW 5 Serie de Zakenauto van het Jaar verkiezing gewonnen. De BMW 5 Serie scoort niet alleen de hoogste positie in het segment van de grote zakenauto’s, maar scoort ook genoeg punten om de overall winst naar zich toe te trekken.

De Zakenauto van het Jaar is een prijs waarvoor de auto’s zich op alle gebieden van dagelijks gebruik moeten bewijzen. De bestaat uit zes directieleden van ‘s lands grootste leasemaatschappijen (LeasePlan, Athlon, Alphabet, Arval), vertegenwoordigers van grote fleetowners (BAM Groep, Siemens, Enexis, CapGemini), onafhankelijke lease-experts en ervaren vakjournalisten. De allereerste verkiezing voor Zakenauto van het Jaar werd al in 1987 gehouden.

“BMW springt er ook uit door zijn innovatie, rijplezier en uitstraling. De vakjury waardeert hoog dat deze auto het in de ‘klassieke businessclass’ uitstekend doet. Keuzes worden weer met hart én verstand genomen.” aldus juryvoorzitter Peter Brouwer, hoofdredacteur van het vakblak Automobiel Maganement.

“Het is een grote eer om deze prijs te winnen”, vindt Anne Brons, Directeur Sales bij BMW Group Nederland. “Wij weten dat de BMW 5 Serie een waanzinnig goede auto is, maar om dit bevestigt te zien door de keuze van deze vakkundige en onafhankelijke jury, maakt ons extra trots”

Het is de zesde keer dat BMW de gerenommeerde prijs naar zich toetrekt. Maar dat BMW wederom een Zakenauto van het Jaar heeft, is in deze markt geen vanzelfsprekendheid. “Fossiele brandstoffen komen steeds meer onder druk te staan en het huidige regeerakkoord zet nadrukkelijk in op elektrische mobiliteit in de nabije toekomst. Meer dan ooit is een breed aanbod van aandrijflijnen belangrijk voor succes, want hoewel BMW zeer goed inziet dat de toekomst elektrisch is, heeft de zakelijke rijder van nu ook andere aandrijflijnen nodig.” zegt Anne Brons.

Bekijk de BMW 5 Serie Ontmoet team zakelijke markt

De nieuwe BMW X5 op Mondial Paris

Overzicht

Nieuwe BMW 3 Serie

HomeBMWNieuwsZakenauto van het Jaar 2019: BMW 5 Serie