Van Poelgeest
BMW maakt rijden geweldig

BMW i7 M70 xDrive op het witte doek

BMW i7 M70 xDrive op het witte doek

Tijdens de 76e editie van het Cannes filmfestival zal ook de nieuwe film van BMW Films Productions in première gaan. Deze korte film, getiteld “The Calm”, zal draaien rondom de BMW i7 M70 xDrive. Andere rollen zijn voor Pom Klementieff (Guardians of the Galaxy series) en Uma Thurman (Kill Bill series).

Grote namen voor een groots model

Voor het nieuwste hoofdstuk van de BMW Films Productions zijn naast bovengenoemde acteurs, nog meer grote namen aangetrokken. Met Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) als uitvoerend producent en Sam Hargrave (Marvel Cinematic Universe) in de regisseursstoel, is er dus diezelfde kwaliteit achter de camera waar BMW Films Productions om bekend staat. Hier stopt het echter niet: de soundtrack voor ‘The Calm‘ is het werk van componist Hans Zimmer, wiens prijzenkast twee Academy Awards omvat.

Joseph Kosinski: “Het was een ongelooflijke kans om deel uit te maken van BMW Films op het gebied van creatief filmmaken. Wat Sam Hargrave heeft samengesteld met Pom, Uma en de rest van de cast en crew is een perfecte evolutie van wat BMW Films altijd heeft willen leveren aan fans. We zijn vereerd om met BMW samen te werken voor de terugkeer van deze gevierde franchise.”

Het plot

In The Calm spelen Uma en Pom twee geheim agenten. Beide zijn afzonderlijk opgeroepen om naar Cannes af te reizen. Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot. Pom weet maar net aan zijn belagers te ontkomen, na een zwaar gevecht achterin de BMW i7 M70 xDrive. Uiteindelijk komen beide samen in Hotel Martinez, om zo achter de waarheid te achterhalen die ook het publiek in spanning houdt. Ook de nieuwste BMW Films Production weet ondanks de korte duur alsnog een meeslepende verhaallijn neer te zetten.

BMW i7

Toch is de hoofdrol voor de BMW i7. En niet zomaar een uitvoering, nee de krachtigste uitvoering in de vorm van de M70 xDrive zal te zien zijn op het witte doek. Deze variant sprint in minder dan 4 seconden naar 100 kilometer per uur. Toch is juist het comfort belangrijk in de elektrische 7-serie. Gebruiksgemak staat dan ook voorop, daarom is er 1.100 Nm koppel, om in iedere situatie voldoende trekkracht te bieden. Lang reizen is ook geen enkel probleem met een WLTP-bereik van 560 kilometer.

Alvast voor genieten van de film? Dat kan, bekijk hier de trailer:

BMW opent unieke testfaciliteit voor verlichting

Overzicht

Testvloot BMW iX5 Hydrogen bereikt Nederland

HomeBMWNieuwsBMW i7 M70 xDrive op het witte doek